Breaking News

YPG: Son 24 saatte 38 çete öldürüldü-YENİLENDİ

HABER MERKEZİ - Kobanê'nin doğu cephesinde çeteler ile YPG güçleri arasında aralıksız devam eden çatışmalar Kaniya Kurda, Belediye caddesi ve Azadi meydanı çevresinde şiddetlendi. YPG Basın Merkezi, son 24 saatte Kobanê’de 34, Serêkaniyê alanında da 4 çete öldürüldüğünü, bir bombalı saldırı girişiminin de boşa çıkarıldığını bildirdi.
DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal amacıyla başlattıkları saldırılar 43. gününde devam ediyor. YPG Basın Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, YPG/YPJ savaşçıları ve ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçlerinin direnişi nedeniyle ilerleyemeyen çetelerin Irak ve Suriye rejimlerinden ele geçirdiği Grat füzeleri ve havanlarla kenti bombaladığını bildirdi.
Doğu cephesinde şiddetlenen çatışmalarda çetelere ağır darbe vurulduğu belirtilen YPG Basın Merkezi açıklamasında son 24 saattir aralıksız süren çatışmalarda Kaniya Kurda bölgesinde 18, Azadi meydanı çevresinde de 9 çete öldürüldüğü kaydedildi.
Açıklamanın devamında şu bilgiler paylaşıldı:
“Bugün sabah saatlerinde çetelerin Belediye caddesi çevresinde bomba yüklü araçla düzenlediği saldırı güçlerimizin müdahalesiyle etkisizleştirilmiş, bomba yüklü araç çetelerin içinde patlatılarak imha edilmiştir. Güçlerimiz bu bölgede 1 adet BKC, 1 adet kaleşnikof silaha ve bu silahlara ait mühimmata el koymuştur. Çatışmalar halen devam etmektedir. “
“Güney cephesinde de dün öğlen saatlerinde başlayan çatışmalar halen aralıklarla devam etmektedir. Bu bölgede çetelere ait doçka monteli bir araç imha edilmiş, tespit edilebildiği kadarıyla 7 çete öldürülmüştür.“
4 YPG'li yaşamını yitirdi
YPG Basın Merkezi, '24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 4 YPG savaşçısımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır' denildi.
Serêkaniyê’de 4 çete öldürüldü
YPG Basın Merkezi açıklamasında ayrıca, dün sabah saatlerinde Serêkaniyê'nin batısında bulunan Zinka köyü ile sınır hattı arasında bulunan çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirildiği ve eylemde tespit edilebilen 4 çete üyesinin öldürüldüğü ve 1 çetenin de yaralandığı bildirildi.

No comments