Breaking News

QSD komutanları: Ezidi,Asuri ve Süryanilerin intikamı alındı

DILŞAD CÛDÎ- HOGIR NECAR

HESEKÊ – QSD komutanları Şedadê’nin özgürleştirilmesini stratejik bir başarı olarak değerlendirerek bölge sakinlerinin özgürleştirilme operasyonlarında büyük destek sunduğunu kaydetti.

EBD ALKERIM ALBEDEl-Tehrîr tugayı komutanı ve QSD diplomatik ilişkiler bürosu sorumlusu Ebdulkerîm El-Ubeyd,Şedadê kasabasının Suriye ve Irak arasındaki yolu kesmesi nedeniyle önemli bir konumda olduğunu belirtti.

El-Ubeyd,DAIŞ çetelerinin ekonomik merkezleri konumunda olan kasabanın QSD savaşçıları tarafından özgürleştirilerek Suriye  toprakları üzerindeki DAIŞ varlığında önemli bir sarsılma yaşattığını kaydetti.

El-Ubeyd  değerlendirmelerinin devamında şunları dile getirdi: “Xabur’ın Gazabı hamlesi ile bölge sakinlerinin içerisinde bulunduğu zorlu koşullara tanık olduk ve onları çetelerden korumak için hamleyi bir an önce başarıyla sonlandırmak istedik. Çatışmalarda çok sayıda genç çetelere karşı topraklarını korumak için silahlanarak güçlerimize dahil oldular.”KINO CEBRIL

El-Ubeyd,DAIŞ çetelerinin bölge topraklarını işgal etme çabalarına yol vermeyerek Suriye halklarını çetelerin zulmünden kurtaracaklarını kaydetti.

Süryani Askeri Meclisi resmi sözcüsü ve QSD komutanı Kîno Gabriyel,Asuri,Süryani ve Ezidi halkını kaçıran çetelerden ‘Xabur’un Gazabı’ hamlesi ile intikam alındığını belirtti.

ANHA

No comments