Breaking News

Şehit Kazım taburu ilan edilerek Ceyş El-Siwar’a katıldı

KOBANÊ –  Kobani’de ilan edilen Şehîd Kazim Arif Taburu bir basın açıklaması yaparak Ceyş El-Siwar saflarına dahil olacaklarını açıldı.

Çoğunluğu Sirrînê kasabası sakinlerinden oluşan Şehit Kazım Arif Taburu, Baas rejimi ve DAIŞ çetelerine karşı savaşmak maksadıyla ilan edildi. Taburun ilan edilişi ardından Tabur Komutanı Ebû Ezîz Kobani’nin 50 km güneyindeki Qadiriyê köyünde bir basın açıklaması yaparak taburlarının QSD çatısı altında savaşan Ceyş El-Siwar savaşçılarına dahil olduklarını duyurdu.

Tabur Komutanı Ebû Ezîz, taburlarının Suriyeli halkları DAIŞ çeteleri ve Baas rejimine karşı korumak için Ceyş El-Siwar savaşçılarına katıldıklarını belirtti.

Ebû Ezîz  değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Arteşa Azad bayraklarının renginin siyah olarak değiştirildiğini ve karanlık güçlerden perspektif aldıklarını gördü. Ceyş El-Sİwar bu toprakların değerlerini korumak için devrimci bir mücadele yürütmekteler. Şehit Kazım Arif Taburu olarak bu devrimci mücadelenin bir parçası olarak Suriye topraklarının tamamını çetelerden temizleyene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

(u)

ANHA


No comments