Breaking News

Xabur Gazabı sürüyor: 6 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – QSD Güçlerinin Xabur Gazabı adıyla DAIŞ çetesine yönelik başlattığı operasyon sürüyor. Dün gece yaşanan çatışmalarda 6 çete öldürüldü, 2 çete aracı imha edildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD)’nin 16 Şubat günü Şeddadê bölgesine ba“Xabur Gazabı” adıyla DAIŞ çetesine yönelik başlattığı operasyon 7. gününde sürüyor. Alanda dün geceden bu yana yaşanan çatışmalarda 6 çete üyesi öldürüldü.

Şeddadê kasabasının özgürleştirilmesinden sonra da “Xabûr Gazabı” operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Çeteler dün birçok yerden saldırı girişiminde bulundu. Ancak tüm saldırıları QSD güçlerince püskürtüldü.

Dün öğleden sonra Hol kasabasına bağlı Taga köyüne saldırı girişiminde bulunan çetelere QSD güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Çatışmalarda 5çete üyesi öldürüldü.

Çeteler dün gece de Xiwêtla köyüne yönelik saldırı gerçekleştirdi. Ancak QSD güçlerinin direnişiyle karşılaşan çetelerden biri öldürüldü.

Çeteler dün gece ayrıca QSD güçleri tarafından özgürleştirilen Çin şirketine ait bir petrol kuyusuna saldırdı. Ancak çeteler burada da QSD savaşçılarının direnişini kıramayınca geri kaçmak zorunda kaldı.

Öte yandan Kizwan dağı bölgesinde de DAIŞ çeteleri QSD kontrolündeki Dibêşiyê köyüne saldırı girişiminde bulundu. QSD güçleri ile çete grupları arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Alanda çok sayıda çete öldürülürken ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilemedi.

DAIŞ çetesinin bomba yüklü bir aracı ise, Edla köyünden Şeddadê’ye girmek isterken QSDsavaşçıları tarafından vurularak imha edildi.

Bu sabah saatlerinde de bir grup çetenin bulunduğu bombalı araç Şeddadê’den kaçmak isterken QSD güçlerinin hedefi oldu. Taranan araç içindeki çetelerle birlikte imha edildi.

QSD güçleri, çetelerden temizlenen Şeddadê merkezinde ve köylerinde özel ekiplerle mayın ve patlayıcı tuzakları temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Arama tarama faaliyewtleri sırasında bir çete cenazesi bulundu.

 (ekip/aç)

ANHA

No comments