Breaking News

YPG savaşçıları Eyn Arûs’u çetelerden temizliyor

XISÛN RECEB

GIRÊ SPÎ – YPG Komutanı Kanî Kobanê, AKPve Türk devletinin desteğiyle Türkiye topraklarından Girê Spî’ye sızdırılan çetelerle YPG/YPJ ve Asayîş güçleri arasında yaşana çatışmaların devam ettiğini ve savaşçıların Eyn Arûs mahallesini çetelerden temizlemeye devam ettiğini belirtti.

YPG Girê Spî Komutanı Kanî Kobanê, Türk devletinin organizasyonuyla dün gece Girê Spî’ye yönelik gerçekleşn çete saldırılarına ilişkin ANHA’ya bilgi verdi.

YPG komutanı, dün gece yarısından sonra DAIŞ çetelerinin Girê Spî merkezinde Îskan bölgesi, Eyn Arûs, Watanî Hastanesi ile Hemam Tirkman köyüne saldırdığını ve saldırıları düzenleyen çete gruplarının bir kısmının Türkiye sınırından, bir kısmının da Rakka bölgesinden bölgeye sızdığını ifade etti.

YPG/YPJ ve Asayiş güçlerinin saldırılara anında karşılık verdiğini kaydeden Kanî Kobanê, çatışmaların halen devam ettiğini söyleyerek şöyle konuştu: “çatışmalar devam ettiğinden öldürülen çete sayısı hakkında kesin bir sayı veremiyoruz. Ancak savaşçılarımız Eyn Arûs mahallesini tümden çetelerden temizlemeye devam ediyor. Mahallede halen çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor.”

Kobanê, YPG güçlerinin çetelerin her türlü saldırısına ne pahasına olursa olsun, cevap vereceğini ve bölgeyi AKP destekli çetelerden korumakta ısrarlı olduklarını söyledi.

 (aç)

ANHA

No comments