Breaking News

Binlerce Beritan Kobanê’de, Şengal’de, Kerkük’te savaşıyor

BEHDİNAN – Komalên Jinên Kurdistan (KJK) Koordinasyonu, Gülnaz Karataş’ın (Beritan) yaşamını yitirişinin 22. yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Beritan çizgisi bugün Rojava’da direnen kadınların, yoldaşların direnişinde bir sembol, bir ruh oldu. Bu çizgi, Kobanê direnişinde fedai eylem yapan Arin Mirkan öncülüğündeki direnişle dünyaya bir kez daha Kürt kadının özgür yaşamdaki ısrarını kanıtlamıştır” dedi.
Yazılı bir açıklama yayınlayan KJK Koordinasyonu, Kürt kadının meşru savunma direniş çizgisinin komutanı Gülnaz Karataş şahsında “Ekim şehitlerini” andı.
“Beritanlardan, Zilanlardan direniş mirasını devralan Arin Mirkan arkadaşın şahsında mevzilerde yılmadan tüm zorluklara karşı, ölüm çetelerine karşı savaşan Kürdistan halkının kahraman evlatlarının direnişini bir kez daha dağların özgürlük ateşiyle selamlıyoruz” denilen açıklamada Beritanlaşma gerçeğinin Kürt kadınları ve toplumu için meşru savunma stratejisi, yaşam manifestosu olduğu kaydedildi.
“Teslimiyete, ihanete, işbirlikçiliğe karşı direniş kimliğidir, kültürüdür” denilen açıklamada, Beritanlaşma çizgisinde büyüyen kadın özgürlük mücadelesinin dün olduğu gibi bugün de her türlü komplo ve tasfiye planlarının başarısızlığa mahkum etmek olduğu ifade edildi.
Beritan çizgisinin kadının ve halkların direniş çizgisi olduğunu kaydeden KJK Koordinasyonu açıklamasına şöyle devam etti: “Beritan'ın sesi, özgürlüğün ve direnişin sesi oldu. O ses, büyük bir kadın ordusuna dönüştü. O ses bugün Ortadoğu topraklarında doğan, bu topraklara ilk can veren kadının gücünü dünyaya taşıran özgür kadın hareketi oldu. O ses, teslimiyete karşı direnişin, kadının her zorluk karşısında özgürlükte ısrarının temsilcisi olarak yankılanmaktadır. Bu direniş binlerce kadının yüreğinde isyan ateşi oldu büyüdü. Şimdi bu direnişin takipçisi olan binlerce kadın dağlarda, Kobanê’de, Şengal’de, Cezaa’da Maxmur ve Kerkük’te Beritan’ın direniş ruhuyla savaşıyor.
Katliam fermanını imzalayan güçler, erkek egemenlikli zihniyetin ve sistemin en yoğunlaşmış ifadesi olan ölüm çetesi DAIŞ, kadınları köle pazarlarında satarak, tecavüz ederek, katletmektedir.”
Bugün kadınlara, halklara ve tüm insanlığa dayatılmak ve kabul ettirilmek istenen DAIŞ gerçeğine karşı Rojava’da, Şengal’de Kürt halkı ve kadınının direniş ve irade savaşı verdiğini de belirten KJK Koordinasyonu, “Özgürlük mücadelesini yükselterek cevap vermektedir. Bu direniş ruhu Beritan’ın yarattığı ruhtur. İlkel milliyetçiliğe, işbirlikçi-teslimiyetçi çizgiye karşı özgürlükçü Apocu ruhtur. İşte bu ruh bu gün DAIŞ’a karşı mevzilerde savaşan yüzlerce kadın şahsında devam etmektedir. Bugün Kobanê, kadın direnişinin başarıyla yükseltildiği ve özgürlük çizgisinin zafer kazandığı mekan olmuştur.
Beritan çizgisi bugün Rojava’da direnen kadınların, yoldaşların direnişinde bir sembol, bir ruh oldu. Bu çizgi, Kobanê direnişinde fedai eylem yapan Arin Mirkan öncülüğündeki direnişle dünyaya bir kez daha Kürt kadının özgür yaşamdaki ısrarını kanıtlamıştır.
Tüm kadınları öz savunmasını, örgütlenmesini, birliğini güçlendirerek tüm saldırıları boşa çıkarmaya, erkek zihniyeti ve yarattığı tecavüz kültürüyle hesaplaşmaya çağırıyor, Komutan Beritan yoldaşın şahadetinin 22. yıldönümünde ardılları olarak, özgürlük mücadelemizi başarıya ulaştırma sözümüzü yineliyoruz.”

No comments