Breaking News

Çeteler kendi bombalarıyla vuruldu

KOBANÊ – YPG savaşçları Kobane'de 39 gündür süren çete saldırılarına karşı direnirken, çetelere birçok yerde eylem gelitirerek darbeler vuruyor. Dün geceden bu yana süren çatışmalarda birçok çete öldürülürken çetelerin bomba yüklü bir aracını da çetelerin içinde patlattı.
Bölgedeki ANHA muhabirleri, YPG savaşçılarının dün öğleden sonra Doğu cephesinde, Kaniya Kurda alanında çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Gece yarısına kadar devam eden şiddetli çatışmalarda en az 16 çete öldürüldüğünü bildirdi.
Aynı alanda çetelerin ağır darbe yedikten sonra bomba yüklü bir araçla YPG mevzilerine intihar saldırısı düzenlemek istediği ancak YPG savaşçıları aracı darbeleyerek durdurdu ve mevzilerine ulaşmasını engelledi.
Doğu cephesindeki Belediye sokağı ve Azadi meydanı alanlarında da YPG güçleri dün gece DAIŞ çetelerine yönelik eylemler geliştirdi. Çok sayıda çete üyesinini öldürüldüğü eylemlere ilişkin somut bilgiler alınamadı.
Güney cephesinde de bomba yüklü araçla saldırı düzenlemek isteyen çeteler, YPG engelini aşamadı. Alınan bilgilere göre, çetelerin girişimini fark eden YPG savaşçıları, bomba yüklü aracı çetelerin içinde patlattı. Patlama sonucu çok sayıda çetenin ölüdüğü belirtilirken detaylı bilgiye ulaşılamadı.
Batı Kobane'de Til Şeir köyü bölgesinde çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Alınan bilgilere göre birkaç çete cenazesi ve çok sayıda cephane de YPG güçlerinin eline geçti.
Kobane'nin her üç cephesinde de yoğun çatışmalar devam ediyor.

No comments