Breaking News

Kobanê Savunma Bakanı: IŞİD’in kayıpları büyük

Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, kente saldıran IŞİD çetelerinin YPG ve YPJ savaşçıların karşısında ciddi kayıplar verdiğini ifade etti. Hesen şehirdeki birçok noktanın ise DAİŞ’ten geri alındığını belirtti.
Ronahî Tv’ye konuşan Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, Kobanê’de 35 gündür bir direnişin olduğunu hatırlatarak, “Devletlerin bile dayanamadığı bu çetelere karşı YPG, 35 gündür direniyor. Bu direniş kutsal ve tarihidir. Bu irade karşısında çeteler, her gün darbe üstüne darbe alıyor. Kobanê’de inisiyatif artık YPG ve YPJ’nin elindedir. Şimdiye kadar birçok bölge özgürleştirildi ”diyerek, yeni bir döneme girildiğini vurguladı.
IŞİD çetelerinin Kobanê kuşatmasının devam ettiğini belirten Şêx Hesen, “Evet inisiyatifleri kırıldı ancak kent hala bir kuşatma altında. Bunun için de tehlike sürüyor. Çünkü kentte sivil insanlar var. 4 parçada Kürtler bunu bilmeli ve ayakta olmalı” çağrısında bulundu.
ULUSLARARASI GÜÇLERE YARDIM ÇAĞRISI
Bazı basın yayın organlarında çıkan Fransa ve Federal Kürdistan tarafından Kobanê’ye silah yardımı yapıldı haberlere de değinen Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, şunları söyledi: “Koalisyon güçlerinin hava saldırısı dışında her hangi bir yardım bize ulaşmış değil. Sadece Kuzey Kürdistan’da silahsız sivil gençler gelip direnişte yer aldı. Onun dışında Kobanê’ye her hangi bir yardım yapılmamıştır. Ancak dünya devletlerinden insanlığın başına bela olmuş bu çeteleri temizlemek için yardım istiyoruz. Çünkü bunlar sadece Kobanê’nin başına değil, bütün dünyanın başına bela olmuşlardır.”
Kobanê ve Suruç ilçelerinde sivil halkın olduğunu kaydeden Şêx Hesen, “İnsanlarımızın gıda ve barınma sorunları var. Havalar soğudu, bu ciddi bir sorun. Yine Kobanê’de ciddi sağlık sorunları var. Çatışmalarda hastane ve ambulanslar tahrip edildi. Uluslararası devlet ve kurumlar, Kobanê’ye acilen yardım yapması gerekiyor. Bunun için Kobanê’ye bir yardım koridorun açılması şart” diye konuştu.

No comments