Breaking News

‘Ölünceye kadar Kobanê için yaşayacağım’

KOBANÊ – Kobanê direnişi tüm dünyada büyük yankı ve hayranlık uyandırırken, Kobanê’yi savunmak üzere birçok farklı alandan bu tarihi direnişe katılımlar devam ediyor. Bu gençlerden biri olan Çiya Hilinc, Kobanê’yi savunmak için ölünceye kadar direneceğini belirtti.
Kürt genci Çiya, çetelerin iki yıldır Kobanê’ye yönelik saldırılarından dolayı ilan edilen seferberlik çağrısına uyarak ikinci kez Kobanê savunmasına katıldı. 2013 yılındaki çete saldırıalrına karşı da Kobanê savunmasındaki yerini almış.
Kobanê’nin Helincê köyünden olan 22 yaşındaki Çiya Helinc, 3 yıl önce ailesinin geçimini sağlamak üzere iş bulmak amacıyla Güney Kürdistan’a gitti ve orada kısa sürede iş bularak çalışmaya başladı. Ancak YPG’nin 2013 yılındaki ağır çete saldırıları karşısında yaptığı seferberlik çağrısı üzerine Çiya, işini bırakarak Kobanê’ye döndü.
Silahlanıp Kobanê savunmasına katılan Çiya, 4 ay boyunca YPG savaşçılarıyla birlikte Kobanê’yi çete saldırılarına karşı korudu.
Çete saldırılarının kırılıp alandan uzaklaştırılmalarından sonra Çiya birkez daha Güney Kürdistan’daki işine geri döndü.
14 Eylül 2014’te çetelerin Kobanê’ye son üç yılın en ağır saldırılarına başlayınca bu sefer Kürt halk önderi Abdullah Öcalan Kobanê için genel seferberlik çağrısında bulundu. Bu çağrı üzerine Çiya Helinc, yine işini bırakarak yüzlerce Kobanêli gençle birlikte Kobanê’ye koşarak direniş mevzilerinde saf tutu.
Çiya Helinc, “çetelerin Kobanê’ye saldırdıklarını duyduğumda hiç tereddüt etmeden  Kobanê’ye dönerek topraklarımı savunma kararı verdim.”
Direness mevzilerinde ve elinde silahıyla yaşama gülümseyen henüz 22 yaşındaki Çiya Helinc, Kobanê’yi çetelere bırakmaya kimsenin razı olmayacağını ve yurdunu savunmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini, ölünceye kadar da Kobanê’yi savunup Kobanê için yaşayacağını kaydetti.
SALAR REMO
  • Click to enlarge image 1.jpg
  • Click to enlarge image 11.jpg
  • Click to enlarge image 2.jpg
  • Click to enlarge image 3.jpg
  • Click to enlarge image 4.jpg
  • Click to enlarge image 5.jpg
  • Click to enlarge image 6.jpg
  • Click to enlarge image 7.jpg

No comments