Breaking News

Savunma Bakanlığı: Kobanê direnişine katılmak isteyenler YPG’yle ilişkilenmeli

HABER MERKEZİ – Kobanê Özerk Bölgesi Savunma Bakanlığı, Kobanê direnişine katılmak isteyen askeri güçlerin Halk Savunma Birlikleri YPG’ye bağlı Askeri Meclisle ilişkilenmek suretiyle bölgeleye gelebileceklerini ve birlikte Demokratik çoğulcu Suriye’yi birlikte kurabileceklerini belirtti.
Kobanê Kantonu Savunma Bakanlığı, DAIŞ çetelerinin saldırıları, 40. gününde Kobanê’de süren direniş ve Kobanê direnişine katılmak istyeyen askeri güçlerin katılım esaslarına ilişkin bir bildiri yayınladı.
Bakanlığın yazılı bildirisi şöyle:
“DAIŞ terör örgütü 14 Eylül’de Suriye-Kobanê bölgesine yönelik başlattığı saldırılarını, Suirye ve Irak’taki askeri üslerden elde ettiği ağır silahlarla daha da yoğunlaştırmıştır. Çeteler, kobanê etrafındaki köyleri yakıp yıkarak, direnen köyülüleri katliamdan geçirmekle tehdit ederek Kobanê’yi işgal etmek istemektedir.”
Bu vahşi saldırılara karşı YPG/YPJ güçleri Özgür Suriye Ordusu’na bağlı bazı taburlarla birlikte birkaç aydır kısıtlı askeri imkanlarına ve sayıca az olmalarına rağmen, DAIŞ’a karşı kahramanca bir direniş sergilemnektedirler. Bununla birlikte direnişçiler ulusal görevleri  gereği kentte bulunan binlerce sivili koruyup savunmak için tüm gücüyle mücadele etmiş, ağır bedeller ve yaralılar vermişlerdir.
YPG ve ÖSO’ya bağlı bazı taburlardan oluşan direniş gücü, aralarındaki işbirliği ve dayanışma gereği tüm Suriyeyi savunmayı amaç edinmiştir. ÖSO’ya bağlı başka taburların da Kobanê direnişine katılma istemine dönük öneriler yeni bir durum değildir. Çünkü ÖSO’ya bağlı taburlar, Burkan El-Fırat olarak adlandırdığımız Ortak Eylem Merkezi’nde çok somut bir şekilde yaklaşık 8 aydır YPG güçleriyle birlikte DAIŞ vahşetine karşı aktif direniş sergilemektedir.”
“Bu temelde Suriye-Kobanê Kantonu Savunma Bakanlığı olarak, buradaki direnişe katılmak isteyen her tabor veya askeri güçlerin Demokratik ve çoğulcu Suriye yaratma amacını birlikte gerçekleştirmek için mutlaka YPG’ye bağlı Askeri Meclis’le ilişkilenmek suretiyle bölgeye gelmeleri gerektiğini duyuruyoruz.”

No comments