Breaking News

Tüm kıtalardan gönüllüler Kobanê için birleşti

RUHA – Dört kıtadan gönüllüler, Suruç’a gelerek Kobanêlileri yalnız bırakmıyor. İngiltere, İsveç, Güney Kore, Yeni Zelanda, Zambia, Afrika ve Amerika’dan gelen yardım aktivistleri, tüm insanlara ve ülkelere yardım çağrısında bulundu.
DAIŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal girişimine karşı YPJ/YPG savaşçılarının direnişi devam ederken, Suruç’a yerleşen Kobanêliler için kurulan çadır kentlerde İngiltere, İsveç, Zambia, Güney Kore, Yeni Zelanda, Afrika ve Amerika’dan gelen gönüllü aktivistleri çalışıyor. Aktivistler Kobanê’de direnen Kürt gençlerine dikkat çekerek, insanlığa yardım çağrısında bulundu.
‘Kürtler kime zarar vermiş?’

Zambia’dan gelen Chiseke Chiteta, çadırların kurulumunda yer alıyor. Siyahi olan Chiteta, Kobanêlilerin de ilgi odağı oluyor. Özellikle çocuklarla ilgilenen Chiteta, gözlemlerini şöyle aktardı: “Kobanê’de yaşanan insanlık dışı trajediye hepimiz tanık oluyoruz. Bu insanlık sorununa göz yumamazdık. Onun için aktivist arkadaşlarımla birlikte geldik. Kürt halkı bence dünyanın en mazlum halkları içerisinde yer almaktadır. Bugün tüm dünyanın gözünde barbar bir örgüt olarak bilinen DAİŞ, kimseye zararı olmayan Kürt halkı ve Kürtlerle birlikte yaşayan diğer halklara zarar veriyor. Kürtler bugün Şengal’de, Kobanê’de yerinden, yurdundan olmuşlar. Şengal ve Kobanê halkı bugüne kadar kime ne zarar vermiş?”
‘İnsanlık duymalı’
Amerika ve dünyanın dört bir yanındaki insanları Kobanê halkına sahip çıkmaya davet eden Amerikalı Patriek Jensen, “Kobanê halkı ile dayanışmak amacıyla Çadırları kuruyoruz. Kobanê halkı gerçekten zor durumdadır. Amerika’da ve diğer ülkelerde bulunan insanları Kobanê ile dayanışmaya çağırıyoruz. Kobanê halkı kendi memleketine dönmeyene kadar onlarla dayanışma içerisinde olacağız” diye konuştu.
‘Kürt gençleri direniyor’
Güney Kore’den Suruç’a gelen Mine Ule ise, Kürtlere saldırıların onları sömürge statüsünde görmeye çalışanların saldırıları olduğunu kaydederek, Kobanê halkının bedel ödeyerek sivil katliamın önüne geçtiğini söyledi. Ule,  “DAİŞ denilen vahşi örgüt bugün dünyanın gözü önünde Kobanê’de katliam yapmak istiyor. Eğer Kobanê halkı yerinden yurdundan olmuş ve çadırlara mahkum kalmışlarsa bu herkesin utancıdır. Bir halk Ortadoğu Coğrafyasında sömürge bir topluluk olarak bakılıyor ve tüm insani hakları elinden alınıyorsa burada herkesin düşünmesi gerekiyor. Kürt halkı kendi sistemini kurmaya çalıştığı için birileri bunu hazmedemedi. Şimdi Kobanê’ye yönelik saldırılar had safhada. Yeni bir Şengal yaratılmasına izin verilmemesi de Kobanê’deki Kürt gençlerinden oluşan savaşçılar sayesinde oldu. Savaş nedeniyle Suruç’a gelen Kobanêliler için kurulan çadır kentlerde gönüllü çalışıyoruz” dedi.

No comments