Breaking News

YPG: Çetelerin ilerleyişi durduruldu

HABER MERKEZİ - YPG savaşçılarıyla Burkan El Fırat güçlerinin güçlü savunması ve vurduğu darbelerle çetelerin ilerleyişini durdurdu. YPG Basın Merkezi, durdurulan çetelerin bombalı araçlarla yaptığı saldırıların da engellendiğini bildirdi. Dün geceden bu yana yaşanan şiddetli çatışmalarda 54 çete üyesi öldürülürken çok sayıda cephane de YPG’nin eline geçti. 9 YPG savaşçısı ve bir Burkan El-Fırat üyesi de yaşamını yitirdi.
YPG Basın Merkezi, yaptığı yazılı açıklamayla DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 39. gününde devam ettiğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi, dün sabah saatlerinde Kaniya Kurda bölgesinde YPG’nin gerçekleştirdiği karşı saldırıyla çetelere ağır darbe vurduğunu ve yine Kobanê'nin doğu cephesinde dün öğlen saatlerinde şiddetlenen ve tüm geceye yayılan çatışmalar yaşandığını belirtti.
YPG Basın Merkezi’nin çatışmalara ilişkin paylaştığı detaylar şöyle:
Doğu cephesinde 24 çete öldürüldü
“Kaniya Kurda, Belediye caddesi ve Azadî meydanında yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 24 çete öldürülmüş, çetelere ait 1 araç darbelenmiştir. Bu alanlarda çetelere ait 1 adet kaleşnikof, 1 adet M16 silahı ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmata el konulmuştur.”
Güneyde bomba yüklü araç çetelerde patlatıldı
“Güney cephesinde de güçlerimiz ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çeteler bu alanda bomba yüklü bir araçla saldırı düzenleme girişiminde bulunmuş, araç çetelerin içinde patlatılarak imha edilmiştir. Bu alanda tespit edilebilen çete öldürülmüştür.”
Til Şeîr YPG’nin elinde
“Kobanê'nin batısında bulunan Til Şeir köyü ve çevresinde de tüm gün ve gece boyunca çeteler ile güçlerimiz arasında şiddetli, göğüs göğüse çatışmalar yaşanmıştır. Til Şair tepesi güçlerimizin denetimindedir. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 23 çete üyesi öldürülmüştür. Bu alanda çetelere ait 15 adet kaleşnikof, 2 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda cephane ile 2 adet telsiz güçlerimizin eline geçmiştir.”
9 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi
“Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda büyük bir iradi duruş sergileyen ve kahramanca savaşan 9 YPG savaşçımız ile 1 Burkan El Fırat savaşçısı şehadete ulaşmıştır.”

No comments