Breaking News

YPG Kobanê’de bir kademe daha ilerledi

KOBANÊ –35 gündür çetelerin yoğun saldırılarına karşı tarihi Kobanê direnişi doğu, batı ve güney cephelerinde yaşanan şiddetli çatışmalarla devam ederken, dün gece özellikle doğu ve güney cephelerinde yaşanan yoğun çatışmalarda onlarca çete üyesi öldürüldü.
Bölgedeki ANHA muhabirlerimizin verdikleri bilgilere göre; Doğu Kobanê cephesinde bulunan Kaniya Kurda hattında dün gece DAIŞ çeteleri YPG mevzilerine yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Ancak saldırıya YPG güçleri şiddetli bir direnişle cevap verdi. YPG savaşçılarının sert direnişi sonunda çete saldırısı kırıldı. Şiddetli çatışmalarda çok sayıda çete öldürülürken çatışmalar sonunda 2 çete cenazesi ile çok sayıda silah ve cephane de YPG güçlerinin eline geçti.
Aynı cephede yer alan Belediye hattında ise, YPG savaşçıları dün gece çetelere eylem düzenledi. Çetelere etkili darbe vurulan eylem sonucunda Belediye hattı tümden çetelerden temizlenirken yaşanan çatışmalarda onlarca çete üyesinin öldürüldüğü öğrenildi.
Şiddetli çatışmaların yaşandığı Güney Kobanê cephesinde ise, dün gece YPG güçleri DAIŞ çetelerine yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı eylem sonunda çok sayıda çete öldürülürken 7 çete cenazesi ile bazı silah ve askeri malzemeler YPG savaşçılarının eline geçti.
Muhabirler, bu cephelerde halen yoğun çatışmaların sürdüğünü bilidirdi.
Dünki YPG açıklamasında da, etkili eylemler sonucunda DAIŞ çetelerinin kentteki 10 noktadan söküldüğü bildirilmişti.

No comments