Breaking News

YPG savaşçısı Batman'da toprağa verildi

BATMAN - Kobanê'de, DAIŞ çetelerine karşı verilen direniş sırasında hayatını kaybeden YPG'li Ferhat Geçit'in (Renas Amed) cenazesi, memleketi Batman'a ulaştıktan sonra binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.
Kobanê'ye saldırılarını sürdüren DAIŞ çetelerine karşı verilen direnişte yaşamını kaybeden YPG'li Ferhat Geçit'in (Renas Amed) cenazesi, defnedilmek üzer götürüldüğü memleketi Batman'a ulaştı. Getirildiği Urfa'da yapılan otopsisi sonrası önce Diyarbakır'a, oradan da yine konvoyla Batman'a doğru yola çıkarılan cenaze, kent girişinde bulunan Bardakçılar Dinleme Tesisi'nde yüzlerce kişi tarafından "Şehît namirin" sloganı ile karşılandı. YPG'li Geçit'in ailesi ve yakınları, cenazesi ambulnas aracında bulunan Geçit'in araca yapıştırılanm posterini doya sıya öptü.
Karşılamanın ardından yeni araç katılımlarıyla yoluna devam edip, merkeze getirilen Geçit'in PKK bayrağına sarılı tabutu, Zorlu Petrol'de bulunduğu ambulanstan indirilip, omuzlara alındı ve yürüyüş halinde defnedileceği Asri Mezarlığa doğru götürüldü. Geçit'in tabutu arkasında yürüyüşe geçen kitle arasında HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi, HDP, DBP, MEYA-DER, KURDÎ-DER yöneticileri, bazı STK temsilcileri ile YPG'li Geçit'in üniversite arkadaşları yer aldı.
Mezarlık yolunda DAIŞ'e öfke yağdıran binlerce yurttaş sık sık "Bijî berxwedana YPG, "Bijî berxwedana Kobanê", "Ey şehît xwîna te li erdê namîne" ve "Şehît namirin" sloganı attı. Yine PKK Lideri Abdullah Öcalan ve YPG'li Geçit'in posterleri ile YPG, PKK ile KCK bayrakları taşındı.
Mezarlığa ulaşılması sonrası Geçit'in naaşı, dualar eşliğinde toprağa verildi. Sonrasında ise özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına "Çerxa Şoreşê" marşı eliğinde saygı duruşunda bulunuldu.
Yapılan törende konuşan MEYA-DER Batman Şubesi Eş Başkanı Şükrü Baytar, bütün Kürt halkına başsağlığı dileyerek, Kobanê'ye sahip çıkma çağrısında bulundu. Baytar'ın ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da yaşamını yitiren YPG'li Geçit'in ailesine başsağlığı dileyip, konuşmasının devamında Kobanê direnişine dikkat çekti.
'Oğlum bütün Kürdistan'ın şehididir'
YPG'li Geçit'in annesi Muhbet Geçit ise oğlunun mezarı başında yaptığı konuşmada "Benim oğlum sadece ailenin şehidi değildir, bütün Kürdistan halkının şehididir" diyebildi. Okunan dualar ardından tören sona ererken, YPG'li Geçit için ailesi tarafından Bayındırlık mahallesinde yer alan Feqiyê Teyran Taziye Evi'nde 3 gün sürecek taziye kuruldu.
Kobanê'de defnedilen YPG'li Kara'nın taziyesine ziyaret
YPG'li Geçit'in töreni ardından cenazeye katılan kitle, 25 Ekim günü Kobanê'de yaşamını yitiren ve cenazesi Kobanê'de defnedilen YPG'li Adil Kara için Hilal mahallesinde kurulan taziyeyi ziyaret etti. Ziyarette konuşan YPG'li Kara'nın amcası Mehmet Kara, yeğeninin "bütün Kürdistan halklarının şehidi olduğunu" belirterek, herkese kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Taziyede ayrıca Mele İzzettin Ege ve HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'da birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra ziyaret son buldu.
(aç)
  • Click to enlarge image 1.jpg
  • Click to enlarge image 2.jpg
  • Click to enlarge image 3.jpg
  • Click to enlarge image 4.jpg
  • Click to enlarge image 5.jpg

No comments