Breaking News

DAİŞ 100’e yakın yabancı savaşçısını idam etti

Suriye ve Irak’ta tüm cephelerde gerileyen DAİŞ, saflarını terk etmek isteyen 100’e yakın yabancı savaşçısını idam etti.
ABD’de yayın yapan Financial Times gazetesinin yerel kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre son dönemlerde Kürtler ve Irak ordusu karşısında yenilgilere uğrayan DAİŞ saflarında kopuşlar yaşanmaya başladı. Son olarak Rakka’yı terk etmek isteyen 100’e yakın yabancı savaşçı örgüt tarafından infaz edildi. 400 kadar yabancı ise Suriye’de değişik şehirlerde tutuklu durumda.
Suriye muhalefetinden adının açıklanmasını istemeyen bir isim de gazeteye konuşarak DAİŞ’in son olarak askeri polis örgütlenmesine gittiğini ve görev yerine gelmeyen savaşçılarını tespit ederek tutuklamalar yaptığını belirtti.
foto arsiv
Özellikle Rakka’da askeri polis tarafından birçok eve baskın yapıldığı ve kimilerinin hemen kapılarının önünde infaz edildiği ifade edildi.
İdam haberleri ABD’nin hava saldırıları nedeniyle DAİŞ’in büyük kayıplar verdiğini ve savaşçılarının demoralize olduğunu açıklamasının hemen ardından geldi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi verilerine göre hava saldırılarının ilk iki ayında en az 800 DAİŞ üyesi öldürüldü. 

No comments