Breaking News

DAIŞ çeteleri havanlarla Şengal merkezini bombaladı – SON DAKİKA

ŞENGAL – Direniş Güçlerinin Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu devam ederken ağır darbeler alan DAIŞ çeteleri akşam saatlerinde şehir merkezini havan toplarıyla bombaladı; 2 peşmerge yaralandı.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; YPG, HPG ve Şengal Direniş Birlikleri’nin (YBŞ) Şengal merkezindeki ilerleyişi devam ediyor. Bugün direniş güçleri tarafından Şengal’in Suka Jor Mahallesi’ne yönelik başlatılan operasyonda mahallenin bir kısmı ve okul binası direniş güçlerinin eline geçti.
Çok sayıda çetenin öldürüldüğü eylemlerin ardından DAIŞ çeteleri akşam saat 17:00 ile 19: arasında şehir merkezine ve direniş güçlerinin bulunduğu mevzilere yönelik ağır silahlar ve havan toplarıyla saldırı düzenledi.
Yerel kaynaklar, çetelerin havan saldırısında, alanda kalmakta ısrar eden ve gönüllü olarak YPG-HPG ve YBŞ güçleriyle birlikte direnen peşmergelerden 2’sinin yaralandığını, birinin durumunun ise ağır olduğunu belirtti.
Alandaki PDK’ye bağlı peşmerge güçlerinin büyük bölümü sabahtan itibaren alandan çekilmeye başlamış ve HPG Şengal Komuanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığınca bugün yapılan açıklamada, “Şengal alanında bulunan KDP’ye bağlı pêşmerge komutanlığı, Şengal merkezini özgürleştirme operasyonundan merkezi güçlerini çekmiş bulunmaktadır. Mevcut durumda, gönüllü olarak kalmak isteyen bazı pêşmerge birlikleri ile yurtsever Êzîdî Kürt halkının savaşçıları güçlerimizle birlikte hamle sürecini devam ettirmektedir” denilmişti.
(aç)

No comments