Breaking News

Gençler Kobanî’ye geri dönüyor

KOBANÎ –Kobanî kent merkezinde YPG/YPJ’lilerin çetelere yönelik başlattığı ‘Temizlik Operasyonu’ devam ederken,  Kobanîli gençler 100 günü aşan tarihi direnişte yer almak için kente geri dönüyor. KCK’nin çağrısı ardından geri dönüşlerin arttığı öğrenildi. 
YPG ve YPJ savaşçılarının Kobanî’ye saldıran DAIŞ çeteleri karşısındaki tarihi direniş 3 ayı aşkın süreyi geride bırakırken, YPG/YPJ’lilerin kent merkezinde çetelere yönelik başlattığı ‘Temizlik operasyonu’ aralıksız devam ediyor. YPG/YPJ savaşçılarının kararlı ilerleyişi karşısında ağır darbeler alan DAIŞ çetecilerini Kobanî’den temizleme hamlesine katılmak için Kobanî’li gençler guruplar halinde YPG ve YPJ’ye katılıyor. Saldırıların ilk günlerinde aileleriyle birlikte katliam korkusu ile Suruç ilçesine geçen Kobanî’li gençler, DAIŞ çetecilerinin topraklarını işgal etmek istemesine seyirci kalamadıklarını ifade ederek, guruplar halinde Kobanî’ye geri dönüp YPG ve YPJ’nin tarihi direnişinde yer alıyor. Geri dönüşlerin KCK’nin “Kobanîli gençler dönüp savaşmalıdır” çağrısı ardından arttığı öğrenildi.
‘Kürt kadınına saldıranlar ile savaşıyorum’
Son bir hafta içinde Kobanî’ye geri dönen gençlerden Silva Kobanî, sadece Kobanî için değil tüm Rojava’yı özgürleştirmek için savaşmak istediğini vurgulayarak, “Kürt kadınlarını kendilerine köle yapmak isteyen düşmana karşı savaşmaya geldim. Şengal’de olduğu gibi Kobanî ve Kürdistan’ın hepsini çetelerden temizleyeceğiz. Tüm Kobanî’li gençler gelip direnişe katılmalıdır çünkü en yakın zamanda zafer bizim olacak” şeklinde konuştu.
‘Kadınların direndiğini gördüm’
Suruç’taki ailesinin yanında 3 ay kaldıktan sonra Kobanî’ye dönerek direnişe katılan YPJ’li Hevî Miştenur adlı genç kadın ise “Kürdistan’ın dört bir yanından gençler Kobanî’yi savunmak için direnişe katılırken, kuzeyde oturmak bana zor geliyordu” dedi.
Kobanî’nin bir karış toprağını DAIŞ çetecilerine bırakmayacaklarını dile getiren Hevî  Miştenur, “Arkadaşlarımın yanındaki yerimi almak için YPJ’ye katıldım. Bu direniş bana kadınların da toprağını savunmak için silah alıp savaşabileceğini gösterdi” diyerek,  konuşmasının devamında tüm Kobanî’li kadınları direnişe katılma ve onurunu savunmaya çağırdı.
‘Gençler geri dönün’
Kobanî’yi işgal etmek amacıyla 15 Eylül tarihinden bu yana ağır silahlarla yurtlarına saldıran DAIŞ çeteleriyle savaşmak için sabırsızlandığını ve bir hafta önce Kobanî’ye döndüğünü söyleyen Hozan isimli gençte halkı ve toprağını savunmak için direnişe katılma kararı aldığını vurguladı. “Söz veriyoruz Kobanî’yi çetelerden temizleyeceğiz” diyen Hozan,  “Halkımız artık kendi toprağına dönmelidir. Çünkü çeteler aldığı darbeler karşısında çekilmek zorunda kalıyor” dedi.

Kobanî’ye geri dönen gençlerden Öcalan Kobanî de arkadaşları gibi çeteleri topraklarından çıkarmak için YPG’ye katıldığını belirterek şunları söyledi: “Her geçen gün ilerliyoruz. Kobanî’li gençlerin artık dönüp kendi toprağı ve yurdunun savunmasına katılması gerekiyor.”
MEHMET ZEKİ ÇİÇEK
 (mç/aç)

No comments