Breaking News

‘Hewlêr açıklaması pervasızca bir saldırıdır!’

HEWLÊR – KCK Diplomasi Komitesi, siyasi güçlerin hazır olmadığı birgün KDP'nin alelacele 11 partiyle toplantı yapmasına ve açıklamada KCK Eş Başkanı Cemil Bayık ile HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a saldırmasına “pervasızca bir saldırıda bulunulmuştur" sözleriyle yanıt verdi.

KCK Diplomasi Komitesi, KDP'nin 11 partinin katılımıyla düzenlediği komite toplantısına ilişkin açıklama yaptı.
"Dünyada yaşayan tüm halklar açısından bazı süreçlerin kader tayin edici olduğu bilinir. Bizlerin de Kürt halkı olarak böylesi bir süreçten geçtiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Tarih oldukça uzun bir aradan sonra ilk defa ezilen halklara olduğu kadar biz Kürt halkına tarihi fırsatlar sunmaktadır. Bu tarihi süreci Kürt halkının lehine çevirmek bu süreçte doğru politikalar uygulamak olduğu kadar, ulusal birlik politikalarının hayata geçirilmesi ile yakından bağlantılı olmaktır" diyen KCK Diplomasi Komitesi, ulusal anlamda yakalanacak birliğin, dayanışma ve ittifakların bu tarihi süreçte kazanımları artıracağını belirtti.
‘KDP toplantıyı kendi amaçları için kullanmıştır’
Tüm Kürt siyasi güçleri açısından birliğin elzem olduğuna işaret edilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Bundan hareketle ulusal birliğe hizmet etmesi amacıyla üç ay önce bazı Kürdistani örgütler bir araya gelerek ortak bir çalışma başlatmışlardır. En son 61 partinin katılımıyla 20 Aralık'ta bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantı bir planlama geliştirerek, bunun yürütülmesi görevini, seçmiş olduğu 15 partiden oluşan komiteye vermiştir. Bu komitenin görevi tüm partilerin katıldığı toplantıda açığa çıkmış planlamaları hayata geçirmek ve bunu koordine etmek iken, tüm siyasi güçlerin hazır olmadığı bir günde acil bir araya gelerek bu komitenin toplantısının yapılması oldukça manidardır. KCK'nin toplantının bir gün sonra yapılması önerisine rağmen, komite toplantısı acil bir şekilde dört örgütün hazır olmadığı bir günde yapılmıştır. Yine bu toplantıda ulusal birliğe hizmet eden politikaların tartışılması gerekirken, KCK Eş Başkanı Sayın Cemil Bayık'ın ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları bilinçli bir biçimde tersyüz edilerek, çarpıtılarak pervasızca bir saldırıda bulunulmuştur. KDP, 11 partinin katılımıyla yapmış olduğu komite toplantısını bu amaç için kullanmıştır."
'bütün partilerin görüşünü yansıtmıyor'
Açıklamada, söz konusu toplantı sonrası bütün partiler adına yapılmış olan açıklamanın bütün partilerin görüşlerini ifade etmediği kaydedilirken, "Bakur, Basur, Rojava ve Rojhilat partilerinden birçoğu bizi arayarak bu açıklamaya katılmadıklarını belirtmişlerdir" bilgisi verildi.
'gerçek tersyüz edilmiştir'
Toplantıya katılanların, yapılmış olan açıklamanın ulusal birliğe hizmet etmeyeceğini bilmeleri gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Şengal'de Ezidi, Asuri, Türkmen Arapların vb. başına gelenlerden kimlerin sorumlu olduğu herkesçe bilinmektedir. Büyük katliamı önleyen HPG, YJA Star, YPG, YPJ, YBŞ güçleri ile birlikte Kürtler bugün de Şengal'de efsanevi bir direniş içerisinde iken, toplantı sonuç bildirgesinde sadece peşmergeyi kutlamak ulusal birliğe hizmet etmediği gibi, gerçeği tersyüz etmektir" eleştirisi yapıldı.
'açıklama geri çekilmeli, özür dilenmeli'
KDP Hewler Parti Binasında yapılmış olan toplantının aynı zamanda 61 partinin bir araya geldiği platformu bozan nitelikte olduğunu kaydeden KCK Diplomasi Komitesi, şunları ifade etti:
"Yapılan bu toplantının sonrasında yapılmış olan açıklamanın derhal geri çekilmesi gerektiği ve bütün partilerden özür dilenmesi gerektiğini belirtiyoruz. Aksi takdirde siyasi çıkarlarını her şeyin üstünde tutanlar ve buna zemin sunanlar bu partiler platformunu sonlandırmış olacaktır. Bunun sorumluluğu da o açıklamayı yapan partilerin boynundadır. Ulusal Kongrenin gerekliliğinin herkes tarafından söylenildiği bir süreçte, bu ortak partiler platformunu kendi çıkarlarına alet etme çabasının ulusal birliğe hizmet etmediği, zarar verdiği aşikardır. Kürtleri ve tüm insanlığın ortak düşmanına karşı bütün güçlerimizi birleştirerek topyekun bir mücadele içinde olmamız gerekirken hareketimizin öncülerine karşı içerisine girilen bu ahlaki olmayan tavırların hiç kimseye başarı kazandırmayacağı bilinmelidir."

No comments