Breaking News

Ortak Direniş Güçleri Şengal’de ilerliyor

ŞENGAL – HPG, YPG ve YBŞ’den oluşan Ortak Direniş Güçleri, ‘Şengal’i özgürleştirme operasyonu’nun üçüncü gününde şehir merkezine ilerlemeye devam ediyor. Şengal’in üç mahallesinde yoğunlaşan çatışmalarda çetelere ait 23,5’luk bir doçka silahı da imha edilerek bir çete üyesi esir alındı.
Şehit Şino adı ile başlayan ve Şengal’in özgürleştirilmesi operasyonu olarak devam eden çatışmalarda DAIŞ çeteleri birçok kayıp verdi. Çatışmanın şiddetlendiği alanda çete ölülerinin ise halen yerde olduğu bildirildi.
HPG güçlerinin saldırılarına cevap vermekte yetersiz kalan çeteler, Irak ordusundan Musul ve Ambar eyaletlerinde ele geçirdiği ağır silahları kullanıyor. Çatışmalarda tankların kullandığı öğrenilirken bölgedeki kaynaklar şehir savaşının şiddetlendiğini aktardı.
HPG, YJA Star, YPG, YPJ, YBŞ ve peşmerge güçlerinden oluşan ortak savunma güçlerinin karşı saldırılarına karşı tutunmaya çalışan DAIŞ çetelerinin Irak ordusundan ele geçirdikleri ağır silahlar ve tanklar ile Kürt güçlerinin hatlarına saldırıyor.
Karşılıklı saldırılar şeklinde geçen bugünkü çatışmalarda çetelere ait 23,5’luk bir doçka silahı imha edildi. Şehrin merkezine yakın bir noktada bulunan çetelere ait bir cephanelik patladı. Operasyona katılan askeri yetkililer öğleden sonra yaşanan çatışmalarda bir DAİŞ cephaneliğinin imha edildiğini doğruladı. Ortak güçlerin Suka Jêrê, Heyu Yermuk ve Heyu Nasır mahallelerinin güneyine doğru ilerleyişleri sürüyor.
Çatışmalarda öldürülen çete sayısı hakkında henüz net bir bilgi elde edilemezken yakın zamanda bir açıklama yapılması bekleniyor. Şengal’de çatışmalar gün boyunca karşılıklı saldırılarla devam etti.
Bugün ele geçirilen yaralı bir DAIŞ çetesinin, tedavisi ardından gerilla güçleri tarafından tutuklanarak alandan çıkarıldığı belirtildi.
(aç)

No comments