Breaking News

Şengal'de şiddetli çatışmalar sürüyor

ŞENGAL – HPG, YBŞ ve YPG güçlerinin dün başlattığı Şengal’in özgürleştirilmesi operasyonu devam ederken bölgede şiddetli çatışmaların da sürdüğü öğrenildi.
TEVDA Başkanı Said Hesen Said, çatışmaların her dakika şiddetlendiğini ve DAIŞ çeteleri ile gerilla güçlerinin birçok mahallede göğüs göğüse çatıştıklarını, yoğun çatışmalar ardından tamamen ele geçirilen Seray mahallesindeki gerilla ve YBŞ savaşçılarının operasyonlarını sürdürdüklerini belirtti.
Said Hesen Said; “hem arkadaşlar hem de YBŞ’nin Êzîdî savaşçıları dün sabahtan bu yana ilerlemeye devam ediyorlar. Çatışma alanına yarım gün sonra ulaşan peşmerge güçleri de çatışmaya katıldı. Bizim ortak güçlerimiz kuzey, kuzey doğu ve batı istikametinden ilerliyor; peşmerge güçleri de doğudan Şengal kentine girmiş bulunuyor” dedi.
DAIŞ ağır kayıplar verdi
DAIŞ çetelerinin uzun süreden beridir HPG, YBŞ ve YPG güçlerinin saldırı için hazırlık yaptığını bildiklerinden dolayı kentin birçok yerine patlayıcı tuzaklar hazırladığını ifade etti.
TEVDA Başkanı, DAIŞ çetelerinin Şengal Dağı ile HPG güçlerinin karşı saldırı geliştirip ele geçirdikleri bölgelere havan saldırısı yaptığını söyledi. DAIŞ’ın çok sayıda zayiat verdiğini, çatışma alanında birçok çetenin cenazesinin kaldığını kaydetti.
DAIŞ takviye alıyor
Kürt güçlerinden ağır darbe alarak gerileyen ve birçok köy ve bölgeyi kaybeden DAIŞ’ın Şengal’den çabuk vazgeçme niyetinden olmadığını belirten Said Hesen Said; “ DAIŞ Şengal kentinin 35 kilometre güneyinde bulunan, Arap ilçesi Baac’dan takviye silah, cephane ve savaşacak güç alıyor. Bize ulaşan bilgilere göre bir kısım çete de Heseke tarafından takviye oluyor. Çatışmalar şiddetleniyor, çetelerin kentten kolay vazgeçmeyecekleri belli oluyor” dedi.
Şengal’in stratejik noktalarına üslenen DAIŞ çeteleri suikast silahları ile Kürt güçlerine saldırı düzenliyor. Gün içerisinde şehrin birçok noktasına havan atıldığını ve karşı saldırı gerçekleştiren YPG/YBŞ ve HPG güçlerine suikast ve tuzaklama ile karşı koymaya çalışıyor.
Yermuk, Qadısiye mahallelerinin DAIŞ’in elinde olduğunu belirten Said Hesen Said, çetelerin buğday silosuna da yerleşerek buradan Kürt güçlerine havan ve ağır silahlarla cevap vermeye çalıştığını ekledi.
EMRULLAH BOZTAŞ
(aç)

No comments