Breaking News

Ve Şengal artık özgür…

YPG Basın Merkezi, Şengal’i özgürleştirme operasyonu kapsamında yaşanan çatışmalar ardından Şengal merkezinin özgürleştirildiğini açıkladı. YPG Basın Merkezi, HPG, YBŞ güçleri ile Rojava’dan takviye olarak Alana ulaşan YPG/YPJ savaşçılarının ortaklaşa düzenlediği ortak operasyonda çok şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtti.YPG Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos günü işgal ettiği Şengal şehir merkezini özgürleştirmek amacıyla bugün saat 10:00’da başlattığı operasyon kapsamında şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu.YPG açıklaması şöyle: “DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos günü işgal ettiği Şengal şehir merkezini özgürleştirme amacıyla bugün saat 10.00’da bir operasyon başlatılmıştır.
Şengal dağında üslenen HPG ve YBŞ güçleriyle Rojava’dan takviye olarak alana ulaşan YPG/YPJ savaşçılarımızın ortaklaşa yürüttüğü operasyonda çok şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.
Yaşanan çatışmalar ardından Şengal şehir merkezi özgürleştirilmiştir. Operasyonun ayrıntıları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

No comments