Breaking News

AKP’nin Girê Spî’ye saldırttığı çeteler çembere alındı

GIRÊ SIPÎ – Türkiye’den Girê Spî merkezine sızarak saldırı düzenleyen DAIŞ çeteleri ile YPG/YPJ ve asayiş güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, saldırıyı düzenleyen çeteler kuşatmaya alındı.

Çatışmaları takip eden ANHA muhabirleri, bu sabah saat 01.15 dolaylarında Mentiqet-Ul îskan bölgesinde konumlanan ve Watanî hastanesine saldırı girişiminde bulunan DAIŞ çetelerinin YPG/YPJ ve asayiş güçleri tarafından saatler süren çatışmalar sonucunda kuşatmaya alındıklarını ve çemberin giderek daraltıldığını bildirdi.

AKP’nin organizasyonuyla saldırı düzenleyen çeteler îskan bölgesine yakın Kültür Sanat Merkezi binası civarında YPG/YPJ ve asayiş güçleri tarafından kuşatılarak tüm çevre bağlantıları kesildi.

Öte yandan Girê Spî’nin güneyindeki Eyn Arûs mahallesinde de YPG/YPJ güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları da çetelerin saklandıkları yerleri bombalıyor.

GIRESPI-BERDEWAMA-PEFCUNE

Devam eden çatışmaların detaylarına ilişkin somut bilgi alınamadı.

YPG: 15 noktada çatışma sürüyor

YPG Basın Merkezi de bu sabah yazılı açıklama yaparak DAIŞ çetelerinin dün gece Türkiye ve Rakka’dan iki ayrı kol şeklinde Girê Spî güney ve doğusuna yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlendiğini ve saldırılara anında müdahale eden YPG güçleri ile çete grupları arasında 15’ten fazla noktada çatışmalar yaşandığını ve bu çatışmaların tüm şiddetiyle devam ettiğini, ayrıntıların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını bildirmişti.

(aç)

ANHA


No comments