Breaking News

‘Şêx Meqsud saldırılarını Türkiye ve Suudi organize ediyor’

SÎLVA MUSTEFA

HALEP – Halep Ortak Yaşam Meclisi Eş Başkanı Merî El-Şelebî, QSD güçlerinin çeteleri rahatsız ettiğini ve Şêx Meqsud’sa sivil halka yönelik çete saldırılarını Türk devleti ve Suudi Arabistan’ın organize ettiğini belirtti. El-Şelebî, “özgürlük irademizi kıramazlar” dedi.

Şêx Meqsûd Ortak Yaşam Meclisi Eş Başkanı Merî El-Şelebî, AKP/Erdoğan destekli El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetelerinin devam eden saldırılarını ANHA’ya değerlendirdi.

El-Nusra ve Ehrar El-Şam ve diğer bazı çete gruplarının en büyük desteği Türk devletinden aldıklarının kesin olduğunun altını çizen El-Şelebî, bir süre önce çetelerin Türk devletinin emirleri doğrultusunda mahalledeki halklara ve özelde Kürtlere saldırmaya başladığını kaydetti. Çetelerin saldırılarını sözde “İslam” adına yaptıklarına dikkat çeken El-Şelebî, “çeteler İslama en büyük kötülüğü yapmaktadırlar” dedi.

Şelebî, Şêx Meqsûd’a yönelik son saldırıların Suriye’de oyun dışı kalan Türkiye, Katar ve Suudi’nin yeni bir hamlesi olduğunu belirterek bu üçlü sözümona bu islam maskesi takmış ülkeler Suriye’de her türlü insanlık dışı uygulamalar geliştirmekte, insanlık suçları işlemektedirler” şeklinde konuştu.

Türkiye, Katar ve Suudi’nin her türlü desteğine rağmen çetelerin yenildiğini söyleyen El-Şelebî, “Şêx Meqsud’da artık doğrudan sivilleri hedef alan bu saldırılar çetelerin Kalep bölgesinde bittiğinin işaretidir. QSD güçlerinin Halep’in kuzeyinde elde ettiği başarılar çetelerin nefes borusunu kesti. Bu nedenle sivil halka böyle barbarca saldırıyorlar. Bu kin ve öfkeyle gerçekleştirdikleri saldırılar, Rojava’da elde edilen kazanımlara duyulan düşmanlığın dışavurumudur” dedi.

‘Kimse halkları birbirinden ayıramaz’

Şêxmeqsûd Ortak Yaşam Meclisi Eş Başkanı Merî El-Şelebî, üzerinde yaşadıkları toprakların yaşam gerekçeleri olduğunu da belirterek, “Şêx Meqsûd’da Kürt, Arap, Ermeni ve Türkmenler birlikte yaşamaktalar. Kimsenin bizi birbirimizden ayırmasına ve düşmanlık tohumları ekmesine müsaade etmeyeceğiz. Kardeşiz ve ortak yaşam bizi birbirimize bağlıyor. Gerekirse hepimiz savaş cephelerine yönelir ve YPG/YPJ savaşçılarıyla birlikte yaşamımızı savunmak için savaşırız. Ne yaparlarsa yapsınlar bu halkın yüreğine korku ekemezler. Barışın, helal ve haramın ne olduğunu iyi biliyoruz” dedi.

El-Şelabî, tüm uluslararası kamuoyunu ve demokratik güçleri çetelerin ve arkasındaki organizatörlerin işledikleri savaş suçlarına karşı sessiz kalmamaya ve harekete geçmeye çağırdı.

(dc)

ANHA

No comments