Breaking News

YPG Halep Askeri Konseyi üyesi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – YPG, Halep direnişinde yaşamını yitiren ve aralarında Halep Askeri Konseyi üyesi Serbest Cilo’nun da bulunduğu 4 savaşçının kimliğini açıkladı.
YPG Basın Merkezi, AKP/Erdoğan destekli çete gruplarının saldırılarına karşı geliştirilen direnişte yaşamını yitiren 4 savaşçının kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaştı. Savaşçılardan birinin Halep Askeri Konseyi üyesi Serbest Cilo olduğu belirtilen açıklamada “Özgür Rojava ve demokratik bir Suriye” için YPG/YPJ savaşçıları öncülüğünde amansız bir mücadelenin verildiği kaydedildi.
Açıklamanın devamında “Amaçlara bağlılık, halka ve şehitlere verdikleri söze bağlılığın gereği her türlü zorluğa karşı tarihi bir direniş sergileyerek mücadelemizi bugünkü düzeye getirdiler. Önlerine büyük amaçlar koyarak topraklarını çetelerin pisliğinden temizlemek için sınır tanımadılar, tüm zorluklara direndiler.
Halep’te YPG/YPJ birliklerimizin çetelere kahramanca verdikleri yanıtlar sonucu Şêx Meqsûd ve Eşrefiyê’ye yönelik birçok çete saldırısı kırılmış, bu direnişte Halep Askeri Konseyi üyesi Serbest Cilo ve 3 silah arkadaşı bölge halkını fedaice savunup çete saldırılarına cevap verirken şehadete ulaşmıştır” denildi.
YPG açıklamasında şehitlerin yaşam ve mücadele çizgilerine bağlılık sözü yinelenerek tüm şehit ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı dilekleri sunuldu.
Savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:
***

Kod adı: Cudî Efrîn
Adı soyadı: Reşîd Huseyin
Ana adı: Emîne
Baba adı: Menan
Doğum yeri: Efrîn/Dêr Sewan köyü
Şehadet yeri ve tarihi: Halep/Seken Şebabî – 24/02/2016
***

Kod adı: Canfeda Welat
Adı soyadı: Dilo Cîcek
Ana adı: Sebah
Baba adı: Behçet
Doğum yeri: Cindêrs
Şehadet yeri ve tarihi: Halep/Bino 24/02/2016
***

Kod adı: Ruken Botan
Adı soyadı: Naziliye Talib
Ana adı: Nehle
Baba adı: Receb
Doğum yeri: Oqewbe
Şehadet yeri ve tarihi: Halep/Bino 24/02/2016
***

Kod adı: Serbest Cîlo
Adı soyadı: Welat Oso
Ana adı: Erziye
Baba adı: Hemîd
Doğum yeri: Raco/Badên
Şehadet yeri ve tarihi: Halep/Eşrefiyê 24/02/2016
(aç)




No comments