Breaking News

Kobanê’de son durum

Batı Kürdistan’ın Kobanê bölgesine yönelik işgal saldırıları 34’üncü gününde devam ederken, son 24 saat içerisinde çok şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. YPG Basın Merkezi, en az dört cephede yaşanan çatışmalarda 50’ye yakın çete üyesi öldürüldüğünü ve çok sayıda noktanın geri alındığını kaydetti. Çatışmalarda 3 YPG savaşçısının hayatını kaybettiği bilgisi verildi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 34. gününde devam ettiğini hatırlatarak, “Buna karşı YPG/YPJ savaşçılarımızın halkımızla birlikte yürüttüğü direniş de her gün daha da güçlenerek devam etmektedir” dedi.
YPG son 24 saat içerisinde düzenlenen çete saldırıları, YPG güçlerinin eylemler ve çatışmaların sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:
“Çeteler dün değişik alanlardan getirdiği takviye güçlerle yeni bir saldırı düzenlemiştir. Kobanê kent merkezine dün sabah saatlerinden akşama kadar yoğun havan atışları düzenleyen çeteler akşam saatlerinde 2 bomba yüklü araçla intihar saldırısında bulunmuş ve ardı sıra doğu, güneydoğu ve kuzeydoğudan saldırıya geçmiştir. Bu saldırıları püskürten güçlerimiz karşı saldırılarla cevap vermiştir. Güçlerimiz, şehir merkezinde çetelerin üslendiği bazı noktaları ele geçirerek bir kademe ilerlemiştir.
DAIŞ çeteleri dün gece Kobanê’nin doğu ve güneydoğusundan 2 ayrı kol şeklinde saldırılar düzenlemiştir. Saldırılar, sabaha kadar süren şiddetli çatışmalar ardından püskürtülmüştür. Burada güçlerimizin tespit edebildiği 16 çete öldürülmüş, çok sayıda çete de yaralanmıştır.
Kentin kuzeydoğusunda güçlerimiz karşı saldırıya geçerek daha önce işgal edilen 3 noktada bulunan çeteleri söküp atmıştır. Burada güçlerimizin tespit edebildiği 8 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet BKC, 1 adet B7, 2 adet kaleşnikof silah ve bu silahlara ait çok sayıda cephaneyle 1 adet gece, 1 adet gündüz dürbününe el koymuştur.
Güney cephesinde de güçlerimiz karşı saldırıyla çetelerin işgal ettiği 3 noktayı yeniden ele geçirmiş ve bir kademe ilerlemişlerdir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 8 çete öldürülmüştür.
Güneybatı cephesinde de güçlerimiz karşı saldırı düzenlemiş ve çetelerin işgal ettiği 2 nokta çetelerden temizlenmiştir. Burada güçlerimizin tespit edebildiği 7 çete öldürülmüştür.
Batı cephesinde Minaze yolu üzerinde bulunan ve çetelerin üslendiği 2 noktaya yönelik de güçlerimiz saldırı düzenlemiştir. Her 2 nokta çetelerden geri alınmıştır. Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla 5 çete öldürülmüştür.
Dün öğlenden akşam saatlerine kadar Kobanê’nin 5 km batısında bulunan Zorava köyü ve çevresinde güçlerimiz ile çeteler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Burada güçlerimizin tespit edebildiği 3 çete öldürülmüştür.
Kobanê savunmasını büyük bir irade ve kararlılıkla sürdüren, fedakarlıklarıyla örnek bir duruş sahibi olan 3 yoldaşımız dün gece yaşanan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.”

No comments