Breaking News

Şengalde son durum

HPG Şengal Komutanlığı DAİŞ çetelerinin son üç günde bölgeye arttırdığı saldırılarına karşı büyük bir direniş yaşandığını açıkladı. Son üç gündeki çatışmalarda 63 çete üyesinin öldürüldüğünü belirten Şengal Komutanlığı 3 HPG gerillası ve bir YBŞ savaşçısının da yaşamını yitirdiğini belirtti.
Yazılı bir açıklama yayınlayan HPG Şengal Komutanlığı, DAİŞ çetelerinin son üç günde bölgeye saldırılarını arttırdığını belirtti. Saldırılar karşısında HPG ve YBŞ güçlerinin büyük bir direniş sergilediğini de vurgulayan HPG Şengal Komutanlığı “HPG gerillalarımız ve YBŞ güçleri Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı mücadeleyi her gün daha da yükselterek büyütmektedir” dedi.
Bu görkemli direnişte HPG gerillaları ve YBŞ savaşçılarının çetelerin karşı geliştirilen tüm saldırılara anında karşılık verdiğini açıklayan HPG Şengal Komutanlığı, Şengal halkının da bu direnişte kendi topraklarını terk etmediği ve en zor şartlarda yaşam mücadelesini sürdürerek direnişe katılım sağladığını belirtti.
“Halkımızın bu duruşu karşısında çeteler Şengal dağı etrafındaki çemberi daraltmak ve burada bulunan sivil halkımızı katletmeyi amaçlayarak saldırılarını artırmaktadır” denilen açıklamada DAİŞ çeteleri tarafından 19, 20 ve 21 Ekim günleri başlayan saldırıların sabah saatlerinden itibaren Skiniye, Bare, Şilo ve Solak çevresinde geniş bir saldırı biçiminde geliştirilmek istendiğini kaydetti.
19 Ekim akşamı Dahola ve Borik köylerine çetelerin ayrı bir saldırı geliştirdiği ve 3 gün boyunca Bare, Solak ve Şilo’da yoğun çatışmalar yaşandığını da kaydeden HPG Şengal Komutanlığı, “Çetelerin tüm saldırılarına anında karşılık verilmiş ve birçok eylemde yapılmıştır” dedi.
Birinci gün olan 19 Ekim’de çatışmaların Bare ve Solak’ta yoğunlaştığını, ikinci gün olan 20 Ekim’de ise Solak mıntıkası çevresinde yoğunlaştığını belirten HPG Şengal Komutanlığı, “İki günlük çatışmalarda 55 DAİŞ çetesi öldürülmüş 10’un üstünde çete de yaralanmıştır” diye devam etti. Bu çatışmalarda öldürülen 13 çete üyesinin cenazelerinin de gerillanın denetiminde kaldığı, 3 çete cenazesinin de alındığı ifade edildi.
3’üncü gün olan 21 Ekim’de Şilo-Barê arasında çetelerin konvoyuna yönelik bir pusu eyleminin gerçekleştirildiğini vurgulayan HPG Şengal Komutanlığı şunları belirtti: “Konvoya yönelik gerçekleşen pusu eylemin de 2 araç önemli oradan darbelenmiş ve 4 çete öldürülmüş 3’ü de yaralanmıştır. Ayrıca Barê köye çevresindeki çeteler yönelik bir eylemde gerçekleşmiş burada da net 4 çete öldürülmüştür.”
HPG ve YBŞ güçlerinin üç gün boyunca 3’ü sabotaj, 2’si pusulama, 2’si ağır silahlar olmak üzere 7 araca yönelik eylem gerçekleştirildiği de belirtilen açıklamada, 2’si doçkalı olmak üzere 5 aracın da tümden imha edildiği kaydedildi. Yine eylem ve çatışmalar esnasında 8 aracın darbelendiğini de vurgulayan HPG Şengal Komutanlığı, “Toplam 3 günlük çatışmalarda 63 çete üyesi öldürülmüş, netleştirilen 14 çetede yaralanmıştır” dedi.
Ayrıca 3 kalaşnikof silahı ve 1 rextin de ele geçirildiği belirtildi.
3 günlük çatışmalarda 3 HPG  gerillası ve 1 YBŞ savaşçısının da yaşamını yitirdiğini kaydetti.

No comments