Breaking News

Şiddetlenen çatışmalarda 25 çete öldürüldü

KOBANÊ –Kobanê’de dün gece başayan ve halen devam eden çatışmalarda şu ana kadar en az 25 çete öldürülürken, YPG savaşçıları,  çetelere ait biri doçka yüklü 3 aracı da imha ederek çok sayıda mühimmata el koydu.
Bölgedeki ANHA muhabirleri, Kobanê’nin güneyinde YPG sabavaşçıları arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 14 çete üyesinin öldürüldüğini bildirdi.
Çatışmaların en şiddetlendiği doğu Kobanê cephesinde ise, ilk belirlemelere göre, 9 çete öldürüldü. Buradaki şiddetli çatışmalarda bir raxt, intihar saldırısında kullanılmak üzere hazırlanan bir raxt tipi bomba ve teçhizatı ile bir tabanca da YPG güçlerinin eline geçti.
Doğu cephesinde çetelerin aralıksız bir şekilde kent merkezini havan toplarıyla bombaladığı ve sivil halkı hedef aldığı haber verildi.
Batı cephesinde de Têndir ile Sosanê köyleri arasında YPG savaşçıları nın çetelere düzenlediği eylemde çetelere ait iki araç imha edildi. Çok sayıda çete ölü ve yaralısının olduğu eylemin sonuçlarına ilişkin detaylı bilgi alınamadı.
Güney ve batı Kobanê arasındaki bölgede yaşana çatışmalarda ise, YPG savaaşçıları çetelerin doçka yüklü bir aracını imha etti.
Güney-batı cephesinde yer alan Menazê ile Gulmet köyleri arasında da çetelere ait bir motosiklet, YPG güçlerince imha edildi ve 2 çete öldürüldü.
Kobanê'nin her üç cephesinde de şiddetli çatışmalar devam ederken, çetelerin doğu cephesinden iki gün önce başlattıkları yoğun havan saldırıları da aralıksız sürüyor. Saldırıların özellikle kentin sivil yerleşim alanlarını hedef aldığı öğrenildi.

No comments