Breaking News

Davutoğlu’nun çetelerine Rakka’dan yeni güç takviyesi

GIRÊ SPÎ – Girê Spî ve Siluk bölgesinde umduğunu bulamayan ve 100’ün üzerinde kayıp veren DAIŞ çeteleri, Tirkman köyünde 3 sivili katletti. Rakka’dan Qentarî ve doğusuna yeni güç ve cephane takviyesi yapılıyor.

Erdoğan/Davutoğlu’nun çetesi DAIŞ, YPG/YPJ ve asayiş güçlerinden yediği ağır darbelerle hezimete uğrarken, öfkesini yine sivil halktan çıkardı.

3 Arap yurttaş katledildi

ANHA muhabirleri, Girê Spî’den temizlenen çetelerin kaçtıkları Tirkman köyünde isimleri öğrenilemeyen 3 Arap sivili dün öğleden sonra hunharca katlettiğini bildirdi.

Qentarî bölgesine Rakka’dan çete ve cephane takviyesi 

Muhabirimiz, Silûk bölgesinde ağır darbeler alarak kaçan DAIŞ çetelerinin, Siluk’un güneydoğusunda yer alan Qentarî ve doğusundaki alanda boş köylere mevzilenmeye çalıştığını, çok sayıda ölüsü olan çetelere Rakka’dan çete gücü, silah ve cephane takviyesi yapıldığını, alana 10 civarında tankın da sevk edildiğini kaydetti.

Çetelerin Qentarî ile Mebruka arasındaki arasında kalan bölgede tutunmaya ve bu bölgeden araya sızmaya çalıştığı, bunun için de ağır kayıplara rağmen ısrarla Gentarî-Şergirak hattına güç takviyesi yaptığı belirtilirken, takviyelerin bu alandaki Zibeyqa, Sixêrat, Ebû El-Beramîl, Mesûdiyê, El-Xaziyê köyleri ile Elektrik Dağıtım Merkezi’ne doğru olduğu öğrenildi.

Koalisyon uçakları çete mevzilerini bombaladı

Son iki gündür çatışmaların yoğunlaştığı bu alanda halen yer yer çatışmalar devam ederken 48 saat içinde Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının 50’ye yakın bombardıman düzenlediği gözlendi.

An itibariyle bölgede ciddi bir çatışma yaşanmıyor.

Kobani’den sonra en kapsamlı saldırı planı

Erdoğan/Davutoğlu’nun çetesi DAIŞ, Girê Spî ve Silûk kasabaları ile Şirik köyünü ele geçirmek  amacıyla 27 Şubat gecesi saat 01.15’te Türk askerleri ile birlikte Girê Spî, Eyn Îsa, Silûk ve Mebruka bölgelerine sızarak 25 ayrı noktada saldırı düzenlemişti. Ancak birçok yerde göğüs göğüse yaşanan çatışmalar sonucunda çeteler önce kuşatılıp ardından Girê Spî’den tamamen temizlenmişti.

20 saat boyunca aralıksız süren çatışmalarda YPG/YPJ ve Asayiş güçlerinden ağır darbeler alarak hezimete uğrayan DAIŞ çetesi, 100’ün üzerinde kayıp vermişti. Çeteler Girê Spî’de 26, Silûk’ta ise 14 cenazesi ile çok sayıda silah ve cephaneyi de geride bırakarak kaçmıştı.

Son saldırı, Davutoğlu ve DAIŞ çetesinin, 15 Eylül 2015’te Kobani’ye yönelik ağır saldırılardan bu yana Rojava’yı hedef alan en kapsamlı saldırı planı oldu.

(ekip/aç)                                          

ANHA

No comments