Breaking News

QSD: Ateşkese uyacağız

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, yazılı bir açıklama yaparak QSD güçlerinin ABD ile Rusya arasında varılan “Suriye’de ateşkes”e uyacaklarını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı açıklamasında, 22 Şubat 2016’da ADB ile Rusya arasında Suriye’de çatışan taraflar arasında ateşkes sağlamayı öngören anlaşma metninin Genel Komutanlık tarafından incelendiği belirtildi. Açıklamanın devamında, “bu öneriyi Suriye’de barışçıl demokratik bir çözüm yolunda atılmış olumlu bir adım olarak gördük. ABD’yi de bu kararımız hakkında bilgilendirdik. Eğer bu anlaşma uygulanırsa, güçlerimiz de ateşkesin gereğine göre hareket edecektir. Güçlerimiz, kendilerine yönelik herhangi bir saldırı karşısında kendisini savunacaktır” denildi.

QSD açıklamasının devamında şöyle denildi: BM Güvenlik Kurulu’nda alınan 2254 no’lu karara göre hareket edeceğiz. Bu projenin başarılı olması için çaba içinde olup Suriye’de siyasi çözümün bulunması ve tüm topraklarıyla barış içinde birleşik ve demokratik bir Suriye inşasına katkı sunacağız.

Bu ateşkesin ülkemiz Suriye’nin barışçıl ve demokratik siyasi dönüşümü için iyi bir zemin oluşturacağına inanıyoruz. Bu temelde tüm silahlı gruplara ateşkese uymaları çağrısında bulunuyoruz.”

(aç)

ANHA

No comments