Breaking News

Şexmeqsud halkı direnişe devam ediyor

SÎLVA MUSTEFA

HALEP – Şexmeqsud mahalle meclisi eşbaşkanı Ebdul El-Qadir Musa, çetelerin saldırıları onların yenildiklerini gösteriyor, teslimiyet bizim için ölümdür.

Halep’in Şexmeqsud mahallesi 16 gündür  Türk devletinin de desteğiyle El-Nusra çetelerinin top saldırıları altında. Şexmeqsud mahalle meclisi eşbaşkanı Ebdul El-Qadir Mûsa konu hakkındaki görüşlerini ANHA’yla paylaştı.

Şexmeqsud mahalle meclisi eşbaşkanı Ebdul El-Qadir Mûsa,mahalle sakinlerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek şunları kaydetti: “Çetelerin yoğun saldırılarından dolayı mahalle halkı zor koşullar yaşamadığını fakat  saldırıların bizim direnişimizi ve aramızdaki imeceyi kıramayacaktır.”

“YPG/YPJ’ nin tüm halkları koruyacağına inanıyoruz.”

Musa, Türk devletinin DAIŞ çetelerini kullandığına dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Türkiye, çeteleri kullanarak Rojava topraklarını işgal etmek istedi, fakat tüm bu planları QSD kazanımları karşısında boşa çıktı.”

Mûsa konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “ Çeteler Şexmeqsud mahallesinin direneceğini tahmin edemiyorlardı, yaptıkları bombardımanla irademizi kırarak bizi teslim alacaklarını sandılar.  Şexmeqsud mahalle halkının teslim olmaktansa direnerek ölmeyi tercih edeceğini anlayamadılar. Teslimiyet bizim için ölümdür. Çetelerin yaptıkları katliamlar aslında yenildiklerini gösteriyor.”

Şexmeqsud mahalle meclisi eşbaşkanı Ebdul Qadir Mûsa konuşmasına şöyle sonlandırdı: “ Herkes şunu çok iyi bilmeli ki biz YPG/J ile birlikteyiz, onlar bizi koruyor, bizde onlarla birlikte karşısında canımızı feda etmeye hazırız.  Kendi çözümümüzü geliştirerek sonuna kadar YPG/YPJ’nin yanında duracağız. Çeteler bugüne kadar Suriye ve Şexmeqsud halkının kanını döktüler, bunu herkes bilmeli.”

(rb)

ANHA

No comments