Breaking News

YPG: Askeri bir uçak mevzilerimize saldırmıştır

HABER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı, Künyesi bilinmeyen bir savaş uçağının mevzilerine yönelik bombardıman gerçekleştirdiğini belirterek, uçağın hangi ülkeye ait olduğuna dair araştırma çalışmalarının başlatıldığını ve sorumluların açığa çıması için uğraştığını kaydetti.

YPG Genel Komutanlığı yazılı bir açıklama yaparak,  Künyesi bilinmeyen bir savaş uçağının mevzilerine yönelik saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, uçağın hangi ülkeye ait olduğuna dair araştırma çalışmalarının başlatıldığını ve sorumluların açığa çıması için uğraştığını kaydetti.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“19 Şubat  günü saat 09.30 sularında hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir savaş uçağı Hesekê’nin doğusunda yer alan Hekil Tişrîn bölgesindeki mevzilerimize yönelik bir saldırı gerçekleştirmiştir.  Bu saldırı ilk olarak misket bombası ardından da mermilerle mevzilerimiz hedef alınarak yapılmıştır. Yine bu uçak yaklaşık yarım saat aynı alanda dolaşmıştır. Bu saldırı sonucunda 3 savaşçımız şehadete ulaşırken, 2’si de yaralanmıştır.

Bu olaydan hemen sonra özel bir araştırma komitesi çıkarıldı. Olay yerinde patlamayan misket bombaları bulunurken, bunlar hala incelenmekte ve savaş uçağının hangi ülkeye ait olduğu araştırılmaya devam ediyor. araştırmalarımız sonucu saldırıyı gerçekleştirenlerin künyesi de açığa çıkacaktır. Bu DAIŞ çetesine karşı oluşturulan uluslararası koalisyona bağlı uçaklar olmadığını biliyoruz.

YPG komutanlığı olarak, bu saldırıyı gerçekleştirenler her kimse açık bir şekilde söylesinler ve bu olayı netleştirilsin. Aksi halde bu saldırıyı düşmanca bir saldırı olarak ele alacağız ve ona göre tutumumuzu belirleyeceğiz.”

(ad)

ANHA

No comments