Breaking News

YPG komutanı: Girê Spî’de tek bir çete bile bırakmadık

HÊVÎDAR XALID

GIRÊ SPÎ – YPG komutanlarından Kanî Kobanê, Çetelerin Erdoğan/Davutoğlu desteği ile Girê Spî’ye saldırtıldığını belirtti.  Kobanê, çetelerin tüm saldırılarının boşa çıkarıldığını ve tek bir çeteyi bile sağ bırakmadıklarını söyeldi.

Erdoğan/Davutoğlu desteği ile Türkiye sınırından 27 Şubat saat 01.15 DAIŞ çetesinin Girê Spî’ye yönelik başlattığı kapsamlı saldırılar hakkında YPG Kobani komutanlarından Kanî Kobanê ANHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Türk devletinin provokatif Girê Spî’ye dönük saldırılarının 24 Ekim 2015’ten buyana devam etiğini belirten Kanî Kobanê, “Türk devletinin YPG/YPJ’nin başarısına tahammülü bulunmamaktadır. Bir yandan sınırda güç yoğunlaştırıyor, diğer yandan da sınırını çetelere sonuna kadar açıyor” dedi.

27 Şubat’ta Girê Spî’ye yönelik saldırının da kapsamlı bir planlamayla gerçekleştiğini ifade eden YPG komutanı, Türk devleti ve çeteler arasında yapılan planlama ile Girê Spî’nin işgal edilmek istendiğini dile getirdi.

Erdoğan dün Batı Afrika gezisine çıkmadan önce düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan adeta bu saldırıların planlamasında bizzat bulunmuş gibi konuşarak, “DAIŞ Til Ebyad’a saldırmış. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgilere göre, DAIŞ Til Ebyad’ın % 70’ini geri almış durumda” dediği açıklamaya değinen Kanî Kobanê, Erdoğan’ın bu açıklamasının bu saldırının arkasında Erdoğan’ın olduğunun ispatı niteliğinde bir açıklama olduğunu vurguladı.

İşgal amaçlı saldırılara güçlü bir şekilde yanıt verdiklerini söyleyen Kobanê, YPG, asayiş ve halkın birlikte hareket ederek çeteleri kentten temizlediklerini aktardı. Kentteki son durumu dile getiren Kanî Kobanê, “Kent çetelerden tümüyle temizlendi. Tek bir çete bile sağ bırakılmadı. Cenazeleri  de ellerimizde” şeklinde konuştu.

Çetelerle amacına ulaşamayan Türk devletinin bugün sabah 05.00 sularında Girê Spî’nin batı yakasına yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırlar dair YPG Kobani komutanlarından Kanî Kobanê şunları söyledi:  “Türk devleti güvenli bölgelerimize yönelik uygulamalarını kabul etmemekle birlikte devam etmesi durumunda, bu saldırılara karşı kendimizi savunmak meşru hakkımızı kullanırız.”

(ad)

ANHA

No comments