Breaking News

YPG: Türk ordusunun Kobani sınır hattındaki saldırıları sürüyor

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi,Türk ordusu ve DAIŞ çetelerinin Kobani sınır hattına ve  güneybatısına dönük saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi,yazılı bir açıklama yaparak Türk ordusunun Kobani sınır hattından saldırılarının sürdüğünü belirtti.

YPG açıklaması şu şekilde:

“ Türk ordusunun 24 Ekim 2015 tarihinde güçlerimizin Kobanê sınır hattındaki mevziilerine yönelik başlattığı saldırılar devam etmektedir.

* 20 Şubat günü saat 08.00’da DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevzilerinden Kobanê’nin güneybatısına düşen Qereqozax köyü ve çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

* 21 Şubat günü (bugün) saat 01.00’da Cerablus güneyindeki DAIŞ mevzilerinin bulunduğu alanda büyük bir patlama yaşanmıştır. Patlamanın nedeni ve sonuçları netleştirilememiştir.

* 20 Şubat günü güçlerimiz Kobanê’ye bağlı Sirîn kasabasının güneyinde bulunan Bucak köyünde arama faaliyeti yürütmüştür. Aramalar sonucunda 4 çete cenazesi, 4 adet kleş, 8 adet el bombası ve 1 adet hilti ele geçirilmiştir.

(u)

No comments