Breaking News

Avrupa eylem yeri: Kürtler Parlamentolar önünde

KCD-E ve Avrupa Kürt Halk İnisiyatifi’nin “bugün eylem zamanı” çağrısına uyan Avrupa’daki Kürdistanlılar bulundukları her ülkede Kobanê için infial halinde. Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere ülke ve eyalet parlamentoları önünde Kobanê direnişini dünyaya duyurmak için eylemler yayılıyor.
Saat 16.00 itibariyle ANF haber merkezine ulaşan eylemler şunlar: 
BRÜKSEL’DE AVRUPA PARLAMENTOSU ÖNÜNDE EYLEM

Avrupa Parlamentosu (AP) binaları önünde Kobanê direnişini dünyaya duyurmak için açlık grevi yapan eylemciler AP'yi kısa süreli işgal ettiler.
İşgal eylemi yapan göstericilerle polis arasında arbade yaşanırken, açlık grevi eylemcilerinin kararlı duruşlarının ardından polis geri çekilmek zorunda kaldı.
“Biji Berxwedana Kobanê” sloganın gür atıldığı işgaldan sonra açlık grevinin yapıldığı Place Luxembourg'daki çadıra dönüldü.
STRASBOURG’DA AVRUPA KONSEYİ ÖNÜ EYLEM YERİ
Fransa’nın Strasbourg önünde ise 4 gündür Kürtler Avrupa Konseyi binası önünde. Bir yandan AKPM’deki oturumlarda Kobanê savaşı hakkında bilgilendirme ve diplomasi çalışması yürüten Kürtler, Konsey önünde de açlık grevini sürdürüyor.
Açlık grevi eylemcileri arasında Türkiyeli sol organizasyonlar MLKP ve ATİK ile Ezidi Dernekleri Federasyonu Başkanı ve PYD temsilcileri de bulunuyor.
KCD-E ve kadın hareketi TJKE'nin çağrısı üzerine yapılan eylemde uluslararası topluma acilen harekete geçmeleri çağrısı yapılıyor.
Kobanê’deki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine bu sabaha doğru Konsey binasına girmek isteyen eylemcilerden 4 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 3 kişi serbest bırakılırken, 1 kişi hala gözaltında tutuluyor.
DEN HAAG’TAKİ ULUSAL PARLAMENTODA ZİNCİRLEME EYLEMİ
Hollanda’nın Den Haag kentinde de çadır eylemi sürerken, kentte bulunan Ulusal Parlamento önünde zincirleme eylemine geçildi. Hollanda’nın çeşitli kentlerinden Kürtler de Parlamento önüne akın ediyor. 
DÜSSELDORF’TA EYALET PARLAMENTOSU
Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Parlamentosu önünde bir araya gelen yüzlerce Kürt, Kobanê için Almanya hükümetini acil eyleme çağırdı.
Düsseldorf kentindeki eyalet parlamentosu önünde toplanan yüzlerce kişi, Kobanê ile dayanışmaya çağırırken insanlık düşmanı örgüt DAİŞ'in saldırılarını protesto ediyor.
PARİS’TEKİ AÇLIK GREVİ SÜRÜYOR
Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa Ulusal Meclisi yanında Kobanê'deki saldırılara dikkat çekmek amacıyla başlatılan açlık grevi ve çadır eylemi üçüncü gününde Kürdistanlı ve devrimci dost kurumların katılımıyla sürüyor. 
Fransa parlamentosu diş ilişkiler komisyonu Kürt kurumları temsilcilerinden oluşan bir delegasyonu saat 18.30'da kabul edecek. Parlamento yanındaki eylem sürüyor.
BORDEUX’TA FRANCE 3 TV’DE EYLEM
Fransa’nın Bordeux kentinde öğlen saatlerinde France 3 tv binasına giren bir grup Kürdistanlı eylem yaptı.
Eylem ardından tv yetkilileriyle görüşerek Kobanê’deki saldırılarla ilgili bilgilendirmede bulunan Kürdistanlılar, Bordeux belediyesi yetkilileriyle de bir görüşme yaptı.
HAMBURG’TA ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO
Almanya’nın Hamburg kentinde ABD konsolosluğu önünde bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eyleme Alman gençler ve SKB üyeleri de katıldı. Eylemde konuşan Hamburg Sol Parti milletvekili Cansu Özdemir, DAİŞ çetelerinin vahşetinin sırf Kürtleri ilgilendiren bir sorun olmadığını belirterek, DAİŞ yanlılarının Hamburg’da yürüttükleri faaliyetlerine dikkat çekti.
WİESBADEN’DE EYALET PARLAMENTOSUNDA GÖRÜŞME
Almanya’nın Wiesbaden kentinde devam eden açlık grevi eylemcilerinden bir grup, Hessen Eyalet Parlamentosu milletvekilleriyle görüştü. TJKE ve NAV-DEM adına katılan 4 kişilik heyet, Alman Sol Parti’den Will Van Ooyen ve SDP’den Lisa Gnadl ile birer görüşme yaptı. Parlamenterlere Kobanê’deki acil duruma ilişkin bilgilendirmede bulunan heyet, SPD’nin Hükümet ortağı olduğunu hatırlattı. Almanya’nın Türk devletiyle ilişkilerini askıya alması talep edildi.
Görüşme sırasında bir grup açlık grevi eylemcisi de Parlamento önünde kendini zincirledi.
VİYANA'DAKİ EYLEME AVUSTURYALI MİLLETVEKİLLERİ DE KATILIYOR
Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Avusturya Parlamentosu önünde dün başlayan nöbet eylemi de devam ediyor.
AVESTA ve FEY-KOM tarafından organize edilen eyleme Avusturya Parlamentosu’ndan milletvekilleri de destek veriyor. Eyleme katılan vekillerden bazılarının isimleri şunlar:
Ulusal Parlamento Yeşiller milletvekili Berivan Aslan, Yeşiller Milletvekili Şenol Akkılıç , Yeşiller Milletvekili Alev Korun, SPÖ (Sozialdemokratische Partei Österreich) Ulusal Milletvekili Nurten Yılmaz, SPÖ (Sozialdemokratische Partei Österreich) milletvekili ve Grup Başkanı Andreas Schieder, GfbV (Gesellschaft für bedohte Völker) adlı sivil toplum kuruluşundan Nadine Pappai.
KCD-E VE AVRUPA HALK İNİSİYATİFİ: KİTLESEL RADİKAL DİRENİŞ ZAMANI!
Kobanêdeki çatışmaların yoğunlaşması üzerine Avrupa’daki Kürt kurum ve örgütlenmeleri Kürtlerin “normal yaşam akışı”nın dışına çıkarak sokaklara çıkmasını istemişti.
Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi KCD-E, “Unutmayalım ki bu kuşatma ve bu saldırılar kırılmadıkça yaptığımız her eylem, geliştirdiğimiz her etkinlik yetersizdir. Bugün ve bu an, eylem ve serhildan günüdür; yarın geç olacaktır” açıklamasında bulunmuştu.
“Kitlesel-radikal bir direnişi ısrarlı ve tereddütsüz bir şekilde yürütme zamanıdır” diyen Avrupa Kürt Halk İnisiyatifi de Avrupa’daki Kürtlerden "normal yaşam faaliyetlerini" durdurarak serhildanlarda yer almalarını istedi.

No comments