Breaking News

‘Kobanê çeteler için hayal olacak’

Kobanê Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi, Kobanê’nin çeteler için “hayal” olacağını söyleyerek, “Buyursun gelsinler. Biz hazırız” dedi. Efendi, “Devletlere değil Kürt halkına çağrımız var. Namus ve şerefi olan herkes, eğer Kobanê’ye yetişirlerse, onlar Kobanê’ye giremeyecekler. Nereden olursa olsun, Kobanê’ye ulaşacak her genç, çetelerin girişini engelleyecek” çağrısında bulundu.
Med Nuçe’ye konuşan Ayşe Efendi, “Şehitlerin kanı üzerine söz verenler, Kobanê’yi direniş kalesi yapacaklarını söyleyenle, başta Batı Kürdistan olmak üzer Kürtlerin kaderi üzerine oynayanlar, şimdi neredeler. Ben bunu onlara soruyorum” diye seslendi.
Efendi şunları ekledi: “Biz söz veriyoruz. Daha önce de söz vermiştik. Biz Kobanê’deyiz. Doğru, çete grupları Kobanê çevresindeler. Ama Serêkaniyê’de de kente girdiler, iki kez girdiler. Ama şimdi Serêkaniyê’nin tümünde halk var. Eğer çete grupları Kobanê’ye gelirlerse, bir değil on defa da çıkarırız. Burası onlar için hayal olacak.”
Koalisyon güçlerinin boş alanları bombaladığı tepkisinde bulunan Efendi, “Burada Kürt halkının tümüne yönelik bir plan var. Büyük Güney (Güney Kürdistan) neyi bekliyor?” dedi.
Efendi şöyle konuştu: “Biz daha önce de dedik. Şimdi de diyoruz. Biz Kobanê’de çıkmayacağız. Çete gruplarına tüm yollar açılmış, sınırlar açılmış (…) Kuzey Kürdistan’dan geçip geliyorlar. Karanlıkta geliyorlar. Biz de onları bekliyoruz. Devletlere değil Kürt halkına çağrımız var. Namus ve şerefi olan herkes, eğer Kobanê’ye yetişirlerse, onlar Kobanê’ye giremeyecekler. Nereden olursa olsun, Kobanê’ye ulaşacak her genç, çetelerin girişini engelleyecek. Ama YPG ve YPJ’nin nasıl Kobanê’yi savunacağını izlemek namussuzluktur. YPG ve YPJ’lilerin hepsi Kobanê’deler. Tüm cephelerdeler. Tüm mevzilerdeler. Buyursun gelsinler. Biz hazırız.”

No comments