Breaking News

Yüksekova'daki Köy Komününden Kobanê için örnek dayanışma

Yüksekova’ya bağlı Kısıklı (Dêlezê) Köyü Komünü Kobani ve Şengal’deki Kürtler için bağışladıkları 100 kurbanlık koyunun satılmasıyla elde edinilecek parayı bölgeye gönderilecek.



ERKAN UÇAK / YÜKSEKOVA HABER
YÜKSEKOVA – Terör örgütü Irak Şam İslam Devletinin (IŞİD) saldırıları nedeniyle Şengal ve Kobani’den göç eden ve zor şartlar altında yaşayan Kürtler için başlatılan yardım seferberliği sürüyor.
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı (Dêlezê) Köyü Komünü de yardım kampanyalarına bağışladıkları 100 kurbanlık koyun ve topladıkları 10 bin TL’ye yakın parayla destek oldu.
Bağışlanan kurbanlıkların satılmasıyla elde edinilecek parayla alınacak gıdaların Şengal ve Kobani’deki Kürtlere gönderileceği belirtildi.
Köyün tamamının seferber olduğu kampanyanın devam edeceği ve bağışlanacak koyun sayısının 150 olarak hedeflendiğini bildirildi.
Köy Komün Sözcüsü Behçet Özdemir gazetecilere yaptığı açıklmada,  Kurban Bayramı için aldıkları kurbanlarını kesmediklerini ifade ederek kurbanlıklardan elde gelirin Kobani ile Şengal’deki Kürtlere göndereceklerini belirtti.
Kaynak:yuksekovahaber

No comments