Breaking News

Çetelerden sızma girişimi: 16 çete öldürüldü

KOBANÊ – YPG güçleri Kobanê’de DAIŞ çetelerine yönelik eylemlerine devam ediyor. Dün geceden bu yana meydana gelen çatışma ve eylemlerde en az 16 çete öldürülürken 5 çete cenazesi de silahları ve teçhizatlarıyla birlikte YPG güçlerinin eline geçti.

 Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre, dün gece Kobanê’nin güneybatısında yer alan Yeni Hastane yakınlarında gizlice ilerlemeye çalışan çeteler YPG tarafından fark edildi. Yaşanan çatışmalarda en az 3 çete öldürüldü.
Güney cephesinde, Halep yolu üzerinde dün gece çetelerle YPG güçleri arasında kısa bir çatışma yaşandı. Buradaki çatışmada 4 çete öldürüldü.
Doğu cephesinde bulunan Hizmet Kavşağı’nda (Murabba Xedemî) gizlice ilerlemeye çalışan bir çete grubu, YPG savaşçıları tarafından farkedilerek vuruldu. Çatışmada öldürülen 5 çetenin cenazesi, silah ve teçhizatları da YPG güçlerinin eline geçti.
Yine doğu cephesindeki Sok-ul Hal alanında çetelere eylem düzenleyen YPG güçleri 4 çete üyesini öldürdü.
Öte yandan çetelerin kent merkezine yönelik havan saldırısı da devam ediyor. Muhabirler, dün geceden bu yana en az 10 havan topunun kent merkezinde sivillerin yaşadığı alanlara isabet ettiğini, ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.
Koailsyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının da 3 çete noktasına yönelik bombardıman yaptığı öğrenilirken bombardımanın sonuçları hakkında bilgi edinilemedi.
 (ekip/aç)

No comments