Breaking News

YPG: Çetelere ezici darbeler vuruldu!

HABER MERKEZİ - YPG Basın Merkezi, Kobanê’de tüm saldırı girişimleri boşa çıkarılan DAIŞ çetelerine YPG/YPJ savaşçılarının karşı saldırı ve eylemlerle ezici darbeler vurduğunu duyurdu. Dün gece gerçekleşen YPG eylemlerinde 16 çete öldürülürken çok sayıda cephaneye de el konuldu.
YPG basın Merkezi, 77 gündür aralıksız devam eden Kobanê direnişine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. “Basına ve Kamoyuna” başlığıyla yayınlanan açıklamada şöyle denildi:
“Basına ve Kamuoyuna!
DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 77. gününde devam etmektedir. Tüm saldırı girişimlerini boşa çıkaran YPG/YPJ savaşçılarımız, karşı saldırı ve eylemlerle çete gruplarına ezici darbeler vurmaktadır.
Dün gece doğu cephesi Sukul Hal bölgesinde güçlerimiz bir saldırı düzenlemiştir. Çetelerin işgal ettiği kimi noktalara yönelik düzenlenen saldırıda tespit edilebilen 4 çete öldürülmüştür.
Güneydoğu cephesinde bulunan Kültür-Sanat Merkezi çevresinde sızma girişiminde bulunan çete grupları etkili bir şekilde vurulmuştur. 5 kişiden oluşan ve bölgedeki binalara mayın yerleştirmeye çalışan çete grubu savaşçılarımız tarafından kuşatılarak imha edilmiştir. Bu grupta yer alan 5 çete üyesi, 4 adet kaleşnikof, 32 adet kaleşnikof şarjörü, 4 raxt ve 3 adet el yapımı mayın ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.
Kentin güneyinde tam hakimiyet sağlayan güçlerimiz ile çete grupları arasında Halep yolu üzerinde dün gece bir çatışma yaşanmıştır. Kısa süren çatışmada tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür. Aynı cephede yer alan ve önceki gün güçlerimiz tarafından özgürleştirilen Hastane bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubu güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür.” 

No comments