Breaking News

ENKS’ye SUK’tan ayrılma çağrısı

HABER MERKEZİ – Kürdistan Komünist Partisi Merkez Komitesi, ENKS’den ‘İstanbul, DAIŞ ve katiller’ muhalefeti olarak adlandırdığı Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’tan çekilmesini istedi.
Kürdistan Komünist Partisi Merkez Komitesi 15 Nisan’da toplantı düzenledi. Toplantıda Kürdistan ve dünyadaki gelişmeler değerlendirildi. Komünist Parti toplantı sonuç bildirgesini yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.
Merkez Komite açıklamasında, ENKS’den ‘İstanbul, DAIŞ ve katiller’ muhalefeti olarak adlandırdığı Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’tan çekilmesini istedi ve Kürt Siyasi Çatısı altında yeniden yer alması için ENKS’ye çağrı yaptı. Kürt Siyasi Çatısının Kürtleri tek bir safta birleştirmenin zemini olarak kaydedilen acıkmada, bu siyasi çatının Rojavalı Kürtlere hizmet edecek yegane siyasi çatı olduğu belirtildi.
Cenevre Suriye halkına hizmet etmiyor
Cenevre -3 görüşmelerinin Suriye’de kanayan yarayı kapatacak bir özelliğinin bulunmadığı ifade edilen açıklamada, bu toplantının Suriye devriminin daha başından itibaren amacından çıkarmak için bölgeye müdahale eden uluslararası ve bölgesel güçlerin çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.
Merkez Komite açıklamasında Şêx Meqsûd ve Bakurê Kürdistan direnişine destek vermenin ve AKP ile çete gruplarının kirli politikalarına karşı durmanın ulusal ve kutsal bir görev olduğu belirtildi. Tüm demokratik ve özgürlükçü düşünen kesimlere, yurtsever halklara Kürt halkının direnişine destek vermeleri için çağrı yapıldı. Kürt Ulusal Kongresinin en kısa süreçte yapılmasının önemli olacağı vurgulandı.
(ad)
ANHA

No comments