Breaking News

YPG: Şêx Meqsûd’da 36 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – SUK ve ENKS çete gruplarının Şêx Meqsûd mahallesine dönük saldırıları sürerken dünkü saldırılarda 15 sivilin yaşamını yitirdiğini, 56’sının da yaralandığını belirten YPG, süren çatışmalarda 36 çete üyesinin öldürüldüğünü, 70’inin de yaralandığını, bir tank ve cephane deposunun da imha edildiğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi Yazılı bir açıklama yayımlayarak, Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu, Nûreddîn Zenkî ve El Nusra çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini belirtti.
15 sivil katledildi, 56 sivil yaralandı
YPG açıklamasında, “Çete grupları 5 Nisan sabahı Seken Şebab, Seken Şikeyf, Sera Muxeberat ve Eşrefiye bölgelerinden Şêx Meqsud mahallesine yönelik şiddetli bir saldırı başlatmıştır. Havan ve cehennem toplarıyla direkt sivilleri hedef alan çete gruplarının saldırılarında 15 sivil yurttaş şehadete ulaşmış, 56 sivil yurttaşımız da yaralanmıştır” denildi.
Çete gruplarının mahalleye girmek için düzenlediği saldırılara YPG’nin sert karşılık verdiği çatışmalarda çetelere ait 1 tank ve Seken Şebab bölgesinde bulunan bir cephane deposu imha edildiği kaydedilirken açıklamanın devamında, “Halen şiddetli bir şekilde devam eden çatışmalarda tespit edilebilen 36 çete üyesi öldürülmüş, 70 çete üyesi de yaralanmıştır” denildi.
YPG, çete saldırılarının püskürtülmesi için büyük bir fedakarlıkla çarpışan 4 arkadaşlarının yaşamını yitirdiğini duyurdu.
DAIŞ çeteleri ağır silahlarla saldırı düzenledi
YPG açıklamasında, “5 Nisan günü 01.00 ile 03.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Aşağır Cerablus’taki mevzilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir” denildi.
(ad)
ANHA

No comments