Breaking News

Şêx Meqsûd halkından destek çağrısı

FÎDAN EBDULAH/SÎLVA MUSTEFA
HALEP – SUK ve ENKS çetelerinin katliam saldırılarına maruz kalan Şêx Meqsûd halkı, insan hakları ve yardım kuruluşlarına çağrıda bulunarak sessizliklerini bozmalarını ve katliamların önüne geçmelerini istedi.
AKP devletinden destek alarak Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine dönük 16 Şubat 2016’dan itibaren katliam saldırısı düzenleyen sözde Suriye Ulusal Koalisyonuna bağlı (SUK) çeteleri devam ediyor. şimdiye kadar çete gruplarının düzenlediği saldırılarda onlarca sivil yurttaş yaşamını yitirirken, yüzlercesi de yaralandı.
SUK çetelerinin saldırılarına karşı seferberlik ruhundan ve direnişten vazgeçmeyen Şêx Meqsûd halkı ajansımıza konuştu.
CORIYA-SIBLI  Mahalle halkından Cûriya El-Şiblî kadın, çete gruplarının doğrudan sivil halka yönelik olduğunu belirtti. Şimdiye kadar hiçbir yerde kullanılmayan silah türlerinin mahallelerine kullanıldığını ayrıca kimyasal silahlarla da çete gruplarının saldırdığını belirterek vahşetin boyutunu dile getirdi.
Uluslararası toplumun katliam saldırıları karşısındaki duyarsızlığı ve sessizliğine de dikkat çeken El-Şiblî, çete gruplarının doğrudan sivil halkı hedef alan saldırılarına dönük uluslararası güçlerin sessiz kaldıklarını belirtti. İnsan hakları ve yardım kuruluşlarından destek beklemelerine rağmen, hiçbir desteğin kendilerine yapılmadığını kaydetti.
MISTEFA-ELI
Mustefa Elî isimli yurttaş da, mahalledeki halk zenginliğine dikkat çekerek, yıllardır birlikte yaşadıklarını ve aralarında hiçbir farkın bulunmadığını dile getirdi. Elî, AKP güdümlü çete gruplarının mahallenin dokusunu değiştirmek amacıyla vahşi saldırılar düzenlediklerini söyledi. Elî, çetelere verdiği mesajında şunları dile getirdi: “Siz ne kadar yoğun saldırsanız da saldırın ortak yaşamımıza zarar veremeyeceksiniz. Tüm saldırı planlarınıza mahalle olarak direnerek karşılık verecek ve saldırılarını boşa çıkaracağız” dedi.
“Ateşkesi savunanlar nerede” diye soran Elî, Suriye’nin birçok yerinde ateşkesin kurallarına uyulduğunu ancak söz konusu mahallelerinde ise ateşkesle birlikte çete gruplarının saldırılarının daha da arttığını belirtti. Elî, bahsedilen ateşkesi savunan uluslararası örgütlere mahallelerinin çete gruplarının yoğun bombardıman altında olduğunu belirterek “siz neredesiniz” diye sordu.
Çete gruplarının mahalleyi insansızlaştırmak istediğini vurgulayan Bêrîvan Cimo adlı yurttaş ise, uluslararası örgüt ve insan haklarına saldırıları durdurmak için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
Heysem Elo, günlük yaşam ihtiyaçlarının bile mahallede zor bulunduğunu ifade ederek, kıskaç altında olduklarını, kendilerine destek verilmesini istedi.
HESEM-ELO BERIVAN-CEMO
(ad)
ANHA

No comments