Breaking News

Qamışlolular rejim güçlerinin ödeyeceği tazminatı sordu

ŞÎNDA EKREM – ALAN DAWÛD
QAMIŞLO –  Qamışlo’daki rejim saldırılarında evleri ve işyerleri zarar gören yurttaşlar rejim güçlerinin kendilerine tazminat ödemeleri gerektiğini belirtti.
Baas rejim güçlerinin Qamışlo kent merkezindeki saldırıları sonucu çok sayıda 17 sivil yaşamını yitirirken 67 sivil de yaralandı.QAM-NERINEN-WALATINE-QAMISLO-JI-BO-BOMBAS-BARANKREN-REJIME7
Rejim güçlerinin 20, 21 ve 22 Nisan tarihleri arasında n boyunca süren saldırıları esnasında attıkları havan topları Zeytûniyê, Hilêliyê  ve Enteriyê mahallelerindeki evlere, Mezopatamya Akademisi’ne ,postahane binasına, Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne ve Güvenlik Kavşağı civarındaki işyerlerine isabet etti.
Evleri ve işyerleri zarar gören yurttaşlar rejim güçlerinin kendilerine tazminat ödemeleri gerektiğini belirtti.QAM-NERINEN-WALATINE-QAMISLO-JI-BO-BOMBAS-BARANKREN-REJIME6
‘Hasar tespit komitesi kurulsun’
Saldırılarda maddi zarar görülen mahallelerden bir tanesi de Enteriyê. Mazin Mihemed isimli mahalle sakinlerin havan saldırıları sonucu evlerinde ciddi maddi zarar oluştuğunu belirtti.
Mihemed, bir hasar tespit komitesi kurularak elde edilen raporların rejim güçlerine gönderilmesi gerektiğini QAM-NERINEN-WALATINE-QAMISLO-JI-BO-BOMBAS-BARANKREN-REJIME4kaydetti.
Ebdull Mihemed Emîn isimli mahalle sakini de saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıkları ve döndüklerinde evlerinde yıkım manzarası karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
‘İşyerim kullanılamaz halde’
Wahde Kavşağı’ndaki işyeri yoğun zarar gören Mehemed Selîm Îbrahîm, saldırılar esnasında silahını alarak Asayiş Güçleri’nin yanında yer aldığını belirtti.QAM-NERINEN-WALATINE-QAMISLO-JI-BO-BOMBAS-BARANKREN-REJIME1
Saldırıların şiddetlenmesi üzerine atılan havan toplarından bir tanesinin Îbrahîm’in işyerine isabet etti. İşyeri bir anda alevler almaya başlayan İbrahim, rejim güçlerinin kendisine tazminat borcu olduğunu kaydetti.
Mustefa Ebdullqadir isimli yurtaşın Qudurbeg mahallesindeki işyeri de saldırılar sonucu maddi hasar gördü. Ebdullqadir saldırıların şiddetlenmesi üzerine işyerini kapatarak mahalleden çıkmak zorunda kaldı.
(u)
ANHA
QAM-NERINEN-WALATINE-QAMISLO-JI-BO-BOMBAS-BARANKREN-REJIME2
QAM-NERINEN-WALATINE-QAMISLO-JI-BO-BOMBAS-BARANKREN-REJIME3

No comments