Breaking News

Heyva Sor: 100 sivil katledildi, 650 kişi yaralandı

HABER MERKEZİ – Hevya Sor a Kurd, çete gruplarının Şêx Meqsûd mahallesinde dönük saldırılarında şimdiye kadar 100’ü aşkın sivilin yaşamını yitirdiğini, 650 kişinin de yaralandığını belirtti. Heyva Sor, uluslararası topluma acil yardım çağrısı yaptı.
Heyva Sor a Kurd Örgütü AKP himayesinde ve komutasındaki ENKS’nin de parçası olduğu sözde Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’a bağlı çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine yönelik saldırılarına dair yazılı bir açıklama yayımladı.
Açıklamada şunlar belirtildi:
“Suriye’de ateşkes anlaşmasının ilan edilmesine rağmen geçtiğimiz Şubat aynın son günlerinden itibaren birçok yerde savaş ve çatışmalar devam etmektedir. Bu da insan hakları ve sivillerin korunması için yapılan uluslararası anlaşmaya karşı gerçekleşmiştir.
SUK’a bağlı silahlı grupların Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine yönelik saldırılarında kadın ve çocuklar hedef alınmaktadır. Buda sivilleri korumaya dönük hayata geçirilen anlaşmayı açık bir şekilde ihlal etme anlamı taşımaktadır. Bu saldırılarda her türlü ağır silahlar mahalleye karşı kullanılmaktadır. Katliam kurbanlarından bazılarının üzerinde uluslararası alanda yasaklanmış silahların izleri görüldü.
Çete gruplarının düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 100 aşkın sivil yurttaş hayatını kaybetti, 650 üzerinde kişi de yaralandı. Yaralanan yurttaşlar iki acıyı birden yaşamaktadır. Bunlardan biri ilaç sıkıntısının yaşanması, bir diğerinin ise mahallenin çete grupları tarafından abluka altında bulunması ve kent hastanesine gidemeyişleridir. Sağlık merkezimiz ise ciddi ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşamaktadır.
Heyva Sor a Kurd olarak insani yardım ve sağlık örgütlerine çağrıda bulunarak mahalleye geçmelerini ve yaralılara müdahalede bulunmalarını istiyoruz. Yine uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak sivillere yönelik düzenlenen saldırıları durdurmaları için müdahale etmelerini istiyoruz.”
(ad)
ANHA

No comments