Breaking News

Şêx Meqsûd’da 2 MİT üyesi öldürüldü

HALEP – Dün YPG savaşçıları ile Şêx Meqsûd’a saldıran çeteler arasında yaşana çatışmalarda 2 MİT üyesi ve 5 çete emiri öldürüldü.
AKP güdümündeki sözde Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’un içinde yer alan Sultan Murad Tugayı, Ehrar El-Şam, Furqeya 16’an, El-Fetih Tugayı, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Topluluğu, Nûreddîn Zenkî ve El Nusra çeteleri Şubat ayından buyana Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine aralıksız bir bicimde saldırıyor.
Çeteler 5 Nisan’da Seken Şebab, Seken Şikeyf, Sera Muxeberat  Eşrefiyê bölgelerinden Şêx Meqsud mahallesine şiddetli bir saldırı başlattı. Çete saldırıları 6 Nisan’da da devam etti. Bu saldırılarda 19 sivil yurttaş yaşamını yitirdi, 80 kişi de yaralandı.
YPG/YPJ güçlerinin çete saldırılarına sert karşılık vermesi sonucu bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. YPG Basın Merkezinin açıklamasına göre, çetelere ait bir tank ve bir mühimmat deposu imha edildi, 36 çete üyesi öldürülürken, 70’i de yaralandı.
5 çete grubu
Güvenilir kaynaklar, yaşanan çatışmalarda öldürülen çetelerden 7’sinin El Nusra, 6’sının Nuredîn Zenkî Hareketi, 5’inin Sultan Murat Tugayı, 8’inin Festeqim Kema Emert Topluluğu ve 2’sinin de Siwar El-Şam üyesi olduğunu belirtti.
Öte yandan öldürülen çetelerden 5’inin emir olduğu öğrenildi. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, öldürülen çetelerin isimleri şu şekilde: Ehrar El-Şam Ebdullrehman Ecûz emiri, Suwar El-Şam Taburu emiri Ridwan El-Helebî ve Mihemed Elî Firnawî, Ehfad El-Hemze Tugayı emiri Basil Mihemed ve Firqeya El-Şimaliye (Bakur) emiri Ebdullkerîm El-Yihya.
Kaynaklar, isimleri verilen çete dışında birçok çetenin öldürüldüğünü ve birçoğunun kaçtığını belirtti.
Saldırılarda Türkiye parmağı
Güvenilik kaynaklar, öldürülen 5 Sultan Murat Tugayı çetelerinden 2’sinin Türk olduğunu ve Doğan ile Aslan kod adlarını kullandıklarını kaydetti. Kaynaklar her iki Türk çetenin de MİT üyesi olduğunu ifade etti.
(ad)
ANHA

No comments