Breaking News

Minbic Askeri Meclisi: Öncelikli amacımız Minbic’i özgürleştirmektir

NURHAN EBDÎ

KOBANÊ – Minbic Askeri Meclisi’nde yer alan komutanlar, meclisin kuruluş amacının Minbic bölgesindeki askeri güçleri bu çatı altından birleştirmek ve kenti DAIŞ çetelerinin işgalinden kurtarmak olduğunu belirtti.

Dün Tişrîn barajında düzenlenen törenle Minbic bölgesinden birçok tabur ve tugayı bünyesinde barındıran Minbic Bölgesi Askeri Meclisi’nin kuruluşu ilan edildi. Meclisin genel komutanı Ednan Ebû Emced ile Askeri Meclis üyesi Mihemed Ebû Adil, Askeri Meclis’in oluşum amaçlarını ve hedeflerini anlattı.

EDNAN EBU EMCEDMinbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ednan Ebû Emced, Askeri Meclisi oluşturan tüm bileşenlerin Minbic ve köylerinden olduğunu ve meclisin temel kuruluş amacının Minbic’i DAIŞ çetelerinin işgalinden kurtarmak olduğunu söyledi.

Ednan Ebû Emcet, bölgede yaşayan Kürt, Arap, Çerkes, Türkmen ve diğer tüm halkları DAIŞ çetelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak istediklerini kaydetti.

Askeri Meclis üyesi Mihemed Ebû Adil de, Minbicli diğer güçler gibi kendilerinin de QSD güçlerinin Hol, Şedadê ve Tişrîn barajı bölgelerinin özgürleştirilmesi hamlesine katıldığını ifade ederek “Bu alanların kurtarılmasının ardından artık kendi şehrimizdeki işgale de son vermeliyiz. Kobani’ye sığınan Minbicli göçmenlerle birçok toplantı ve görüşme gerçekleştirdik. Burada alınan kararlar ve Minbic’te yaşayan halkımızın güçlerimize çağrısı üzerine bu meclisi oluşturup Minbic’i DAIŞ çetelerinden kurtarmaya karar verdik.

MIHMED EBU ADILEbû Adil, Meclisin temel kuruluş amacının Minbic ve kırsalını özgürleştirmek olduğunu, bunun için de tüm askeri güçleri bir çatı altında toplayarak birlikte bu özgürleştirme hamlesini gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Minbic’in özgürleştirilmesi için ayrıca Demokratik Suriye Güçleri’nden (QSD) de destek talebinde bulunacaklarını belirten Ebû Adil, “eminim QSD güçleri de bu talebimize olumlu karşılık vcerecektir” şeklinde konuştu.

Minbic Askeri Meclisi Komutanları Minbic’teki tüm askeri güçlere ve özellikle şehirdeki ve yurt dışındaki Minbicli gençlere geri dönüp Askeri Meclise katılmaları, şehirlerini DAIŞ çetesinden kurtarma çabalarına katılmaları çağrısında bulundu.

 (aç)

ANHA

No comments