Breaking News

Şêx Meqsûdlu anaların dilinden direniş

SÎLVA MISTEFA
HALEP – Şêx Meqsûd direnişinde yer alan savaşçı anaları, ülke sevgisinin evlat sevgisinden fazla olduğunu belirtti. Analar, evlatlarıyla birlikte aynı silah arkadaşlığı da yapmaya hazır olduklarını kaydederek, gençlere direnişe katılma çağrısı yaptı.
Şêx Meqsûd direnişinde yer alana YPG’li savaşçıların anaları, yürütülen direnişine dair konuştu.
Zeynep ana: ülke sevgim evlat sevgisinden daha fazla. O nedenle evlatlarıma destek veriyorum. Bizde kendi cephemizden her şeyi yapmaya hazırız. Evlatlarımızla birlikte silah arkadaşlığı yapmaya da hazırız.  YPG saflarında yer alan 3 evladımla da grur duyuyorum.
LELA EHMED
16 Şubat’ta Eşrefiyê direnişinde yaşamını yitiren Cenkîz’in annesi Leyîla Ehmed: Evladımın şehit duyduğunu duyduğum zaman acısı her yanımı kapladı. Ama herşeye rağmen şehadetinden dolayı onurluyum, başım diktir. İki evladım daha ön siperlerde yer alarak mahalleyi korumaktadırlar. Şêx Meqsûd direniş mahallesidir. Kahramanlarımız sayesinde çete saldırıları boşa çıkarılıyor.
HENAN EBDO
Ûm Henan ana: Şêx Meqsûd yönelik saldırıların başlaması ardından iki evladım direniş mevzilerinde yer alıyor. Çete saldırılarından korkmuyoruz. Her savaşçı anası Şêx Meqsûd’u korumak için evlatlarını direnişe armağan etti.
Her üç ana da son sözlerinde, Şêx Meqsûdlu her bir ananın kendi başına bir destan olduğunu dile getirdi ve tarihin bu direnişe şahitlik ettiğini söylediler.
(ad)
ANHA

No comments