Breaking News

Çeteler Şêx meqsûd’a 3.kez kimyasal silahlarla saldırdı

HELEB – Erdoğan destekli SUK ve ENKS çeteleri, bugün bir kez daha Şêx Meqsud mahallesine yönelik kimyasal gazlarla saldırı düzenledi. saldırı sonucu 2 sivil yurttaş zehirlendi.
Erdoğan/AKP himayesindeki SUK ve ENKS çetelerinin bu sabah Halep’in Şêx Meqsud mahallesine kimyasal gazlarla bir kez daha saldırı düzenledi. saldırı sonucu 2 sivil yurttaş zehirlendi.
Çetelerin yasaklı kimyasal gazlarla saldırılarında zehirlenen Heyva Sor a Kurd sağlık merkezine kaldırılan Ezîz Hemo Cimo isimli yurttaş, bugün çetelerin mahalleye dönük topçu saldırıları başladığında evde olduğunu ve daha sonra dışarı çıktığında kötü bir koku aldığını, midesinin bulandığını ve nefesinin kesildiğini belirtti. Cimo, çete gruplarının 3.kez kimyasal silah kullandığını hemen anladığını ve ıslak bir bezle yüzünü örttüğünü söyledi.
Mahalle halkı çete gruplarının topçu saldırılarında zarı bir dumanın yükseldiğini kaydettiler.
SUK ve ENKS çeteleri dün de (7 Nisan) 2 kez mahalleye kimyasal gazlarla saldırılarda bulunmuş ve 6 yurttaş zehirlenmişti.
Halep’in Şêx Meqsûd mahallesinde, Suudi Arabistan güdümündeki  ‘İslam Ordusu’ndan (Ceyş’ül İslam)’ isimli çete grubu Kürtlere karşı yasak silah kullandığına dair açıklamalarda bulundu.
(ekip/ad)
ANHA
HELEB-2-BENDAR-BE-XAZE 2
HELEB-2-BENDAR-BE-XAZE 1

No comments