Breaking News

2 özgürlük savaşçısı sonsuzluğa uğurlandı

EFRÎN – Şêxmeqsud ve Seken Şebabî direnişlerinde yaşamlarını yitiren YPG ve Ceyş El Suwar savaşçıları kitlesel bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.
YPG’ê Armanç Amed (Rênas Heyder) 9 Nisan 2016’da Halep’in Şêx Meqsûd mahallesinde, Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) Nîdal Cemîl (Nîdal) 11 Nisan’da Halep’in Seken Şebabî mahallesinde yaşamını yitiren savaşçılarının cenazelerin Efrîn’deki Avrîn hastanesinden alındı.
Yüzlerce kişi özgürlük savaşçılarını alarak oluşturdukları cenaze konvoyu ile Şera ilçesindeki Metina köyünde bulunan Şehit Refîk Mezarlığına doğru yola koyuldu. Cenaze konvoyunun şehitliğe ulaşmasının ardından bir tören düzenlendi.
Uğurlama törenine Demokratik Özerklik Yönetimi üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu’ndan temsilciler de katıldı. Devrim şehitleri adına düzenlenen tören ardından YPG adına Şervîn Şiyar, Şehit Aileleri Kurumu adına Mehmud Yaqup, Şehba Meclisi adına Dilar Zagros birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, Şêx Meqsud’daki direniş selamlandı ve şehitler sayesinde bölge halkının korunduğu belirtildi. Konuşmacılar, özgürlük şehitlerinin takipçileri olacaklarının sözünü verdi.
Her iki özgürlük şehidinin ailesi yaptıkları konuşmalarda, evlatlarının yolunun takipçileri olacaklarının sözünü verdiler.
Ardından özgürlük savaşçılarının künyesi okunarak, şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi. Daha sonra her iki özgürlük savaşçısının “şehîd namirin” sloganları ve zılgıtlar içinde toprağa verildi.
(ekip/ad)
ANHA
 
 

No comments