Breaking News

YPG: Son 24 saatte 15 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG, son 24 saat içerisinde Şêx Meqsud’da yaşanan çatışmalarda 15 çete üyesinin öldürüldüğünü ve çetelere ait 12,5 bir doçakanın (uçaksavar) imha edildiğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yayımlayarak, son 24 saat içerisinde Şêx Meqsud’da yaşanan çatışmalarda 15 çete üyesinin öldürüldüğünü ve çetelere ait 12,5 bir doçakanın (uçaksavar) imha edildiğini belirtti.
YPG açıklaması şu şekilde:
“Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.
Çete gruplarının saldırıları 6 Nisan günü ve gecesi Seken Şebab, Seken Şikeyf, Muselles ve Kastello yolu çevresinde de aralıksız devam etmiştir. Havan ve cehennem toplarıyla sivilleri hedef alan çete saldırıları sonucunda 4 sivil yurttaş şehadete ulaşmıştır. Bu şekilde 5 Nisan günü sabah saatlerinde başlayan saldırılar sonucunda toplam 19 sivil yurttaşımız şehadete ulaşmıştır.
Güçlerimiz tüm cephelerde çete saldırılarına sert karşılık vermiş ve çeteleri püskürtmüştür. Son 24 saat içindeki çatışmalarda tespit edilebilen 15 çete üyesi öldürülmüş, çetelere ait 12,5mm’lik bir doçka da imha edilmiştir.
Çete saldırılarının püskürtülmesi için büyük bir özveriyle çarpışan 1 yoldaşımız çıkan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.”
(ad)
ANHA
 
 

No comments