Breaking News

YPG’de DAİŞ’e karşı savaşan bir ABD'li

ABDli Jordan Matson, DAİŞ çeteleri ile savaşmak için YPG saflarına katılarak “Serdar” adını aldı. Sekiz DAİŞ çetesinin öldürüldüğü bir çatışmada yakınına havan topunun düşmesiyle hafif yaralanan Matson, YPG’de gördüğü ilgiden oldukça memnun.  


Suriye ve Ortadoğu’da yaşayan birçok halktan kesimlerin katılım gösterdiği YPG’ye bir ABD vatandaşı da katıldı. ABD’nin Wisconsin eyaletinden gelen Jordan Matson, DAİŞ çetelerine karşı savaşta artık YPG saflarında mücadele verecek.
Daha önceden Kürt halkı konusunda bilgi sahibi olduğunu belirten Matson, son süreçte internet üzerinden YPG’nin DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadele konusunda bilgi sahibi olduğunu ve bir kenarda oturup hiçbir şey yapmamaktansa YPG’ye katıldığını belirtti.
YPG’nin daha önce düşündüğünden çok daha büyük bir organizasyon olduğunu belirten Matson, kısa bir süre süre içerisinde YPG içinde kabul görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Bir haftadan bu yana birliğiyle birlikte mücadele içinde yer aldığını belirten Matson, şu anda Kürtçe öğrenmeye çalıştığını söyledi.
Birliği ile sürekli olarak DAİŞ ile olan sınırı gözetlediklerini anlatan Matson, oldukça yakın ilgi gördüğünü ve bundan çok memnun olduğunu ifade etti. YPG’deki koşullar konusunda hiç zorlanmadığını belirten Matson, tek engelin şu anda dil engeli olduğunu söyledi.
Matson, YPG’ye katılımı konusunda da ailesinin desteğini gördüğünü belirtti.
CEZAA’DA YARALANDI
YPG’ye katılımının hemen ardından Cezaa’da DAİŞ çeteleriyle çatışmaya girdiklerini anlatan Matson, burada çetelerin ağır silahlarla saldırmasına rağmen altı saatlik çatışmanın ardından püskürtüldüğünü söyledi.
Matson çatışmanın ilk anlarında yakınlarına düşen bir havan mermisinin parçalarıyla yaralandığını ifade etti. Yaralandıkları anda ana mevziye bir diğer YPG’li ile ulaştıklarını ve yaralarının hafif olduğunu anlamalarının ardından tekrar mevzilerine döndüklerini söyledi.
Matson çatışmada 8 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü ve çetelerin kaçtığını aktardı.
Ailesi ve arkadaşlarına kendisinin iyi olduğu mesajını veren Matson, DAİŞ’e karşı mücadele sona erene kadar Rojava’da kalacağını ifade etti.

No comments